widget

Sikeresen lezajlott az idei első versenyünk, ami a Downhill Magyar Kupasorozat első állomása is volt egyben.

A versenynaptárunk kihirdetését követően felvettük a kapcsolatot az erdőgazdálkodóval, mivel a területen fakitermelést végeztek. A pálya felső részén rengeteg kivágott fa hevert a nyomvonalon. A tervezett időponthoz képest csúsztak a munkálatokkal. A terepviszonyok, ahogy arra számítani is lehetett, teljesen megváltoztak. Ennek köszönhetően izgalmasabb, technikásabb lett a pálya ezen része.

Az engedélyeket mindenesetre időben elkezdtük beszerezni, és lehetőségeinkhez képest nekiláttunk az új nyomvonal kialakításának. Ekkor érkezett a felkérés, hogy az újraélesztett Magyar Kupasorozat első állomásaként, a hivatalos versenynaptárba szerepelhessen a verseny. Többszöri egyeztetés és gyalogos helyszínbejárás után elfogadtuk a felkérést.

Örültünk a lehetőségnek, mivel már régóta be akartuk bizonyítani, hogy képesek vagyunk szövetségi szintű versenyt szervezni és lebonyolítani. A megállapodás nagy lendületett adott a csapatnak és mégnagyobb kedvel folytattuk a pályaépítést. Az időjárás sajnos nem mindig volt kegyes hozzánk. Több hétvégén is esett az eső, amikor dolgozni tudtunk volna a pályán. Kevés időnk maradt a versenyig, ezért nem olyan pálya készült el, amit elképzeltünk. A helyszínben még rengeteg lehetőség maradt. Reméljük, hogy az augusztusi versenyig sikerül behozni a lemaradást és megvalósítani az ötleteinket. Természetesen tisztában vagyunk a sípálya déli oldalának adottságaival. Tudjuk, hogy nem túl meredek, de a lehetőségekhez képest és a rendelkezésre álló idő alatt igyekeztünk a legtöbbet kihozni belőle.

Fejkamerás pályabejárás az FRO Racing jóvoltából:

Pénteken kezdtük a pálya szalagozását és szivacsozását. Ekkor kaptuk a lehetőséget a sípálya üzemeltetőtől, hogy a rajt utáni területen éppen dolgozó géppel kialakíthassunk néhány olyan pályaelemet, amitől a nézők számára is látványosabb lehet a verseny. Így készült el az utolsó pillanatban a rajt utáni ideiglenes két kis ugró és egy kanyar.

Szombaton reggel megtörtént a pálya átadása a versenybírói testületnek. A mentő autó megérkezése és a pályabírók elhelyezkedése után kezdődhetett az edzés. Felszállító autókból összesen öt állt rendelkezésre, ami biztosította a már megszokott pörgős feljutást.

A pontverseny miatt az összes hazai lejtőző csapat képviseltette magát. A depó területen, a Veronika-réten szépen sorakoztak a csapatsátrak.

Találkozhattunk a legjobbakkal is, akik közül harmincan külön kiemelt eddzésen gyakorolhatták a pályát. Délelőtt még meg lehetett állni megnézegetni a kritikus részeket, délután viszont már nem. A kupasorozat előírásai szerint a délutáni edzésen már egész köröket kell gyakorolni. Ekkor már nagyon látványos akciókat láthattunk.

Vasárnap korán kezdődtek az edző körök, amiből legalább kettőt kellett teljesíteni az időmérőn való induláshoz. A tavaly májusi versenyünköz képest egyel több induló érkezett. Hét kategóriában összesen 97-en alltak rajthoz a X. jubileumi versenyen.

A verseny igen izgalmasan alakult. A gyerekeknél a helyi versenyző Cseh Martin bizonyult a legjobbank Apró Tóbiás és Kovács viktor előtt. A futam legfiatalabb résztvevője Tichy László sajnos defektet kapott a döntőben, így a negyedik helyen végeztt. Egyre népesebb a gyerek kategória, amintek külön örülünk. Jó látni az utánpótlást!

Gyerekek: 1. Cseh Martin.                                           Open Női: 1. Seffer Judit

A lányoknál Seffer Judit volt a leggyorsabb Nagy Zsanett és Nagy Odett előtt.

Merev: 1. Szűcs Kulcsár János                                       Open: 1. Balázs Bence Zsombor

A merev kategóriát Kulcsár János nyerte Molnár Dávid előtt. Openben pedig mondhatni meglepetés győzelem született. Balázs Bence tisztelebeli Betyárunk ugyanis szombaton egész nap nem tudott gyakroloni, mert a bringáján eltört egy alkatrész, amit meg kellett hegeszteni. Vasárnapra viszont elkészült a gép, így három edzőkör után Bence egy másodperces előnnyel nyerte az Open kategóriát Kiss Péter és Marginean Christian előtt. Szép volt Bence!

Masters: 1. Cser Máté                                                Junior: 1. Tóth Péter

Master kategóriában az FRO Racing teljesen kibérelte a dobogót. Cser Máté nyert Kollár Balázst és Gál Lukácsot megelőzve. Junioroknál pedig a Freeriders SC versenyzője Tóth Péter zsebelte be az arany érmet a Limit Racing Team fiatal reménysége Muszula Balázs és a Pécsi PSN Zrt-s Hembach Olivér előtt.

A felnőttek versenyét végül nem kis meglepetésre Nemes Dani nyerte Liszi Attila és Keresztes Péter előtt. Gratulálunk a győztesekek! Várunk vissza mindenkit augusztusban!

A teljes eredménylista elérhető itt>>>

Az M4 Sport csatorna a bringa magazin című műsorában a versenyünk segítségével mutatta be a sportágat:

 

Köszönjük a terület tulajdonosnak, az erdőgazdálkodónak, az erdészeti szakhatóságnak és a környezetvédelmi hivatlanak az engedélyezést!

http://www.egererdo.hu/

Köszönjük a segítséget pályabíróknak és a segítőinknek: Greskó Zsuzsanna, Szecskő Katalin, Nagy Zsanett, Szűcs Dávid, Tamás Győző, Bartók Zoltán, Tóth Erik, Tóth Dani, Fekete Róbert, Fekete Gábor, Bakó Mariann, Nagy Szilveszter, Jurecska Mátyás, Szilágyi Ákos, Komjáti Géza, Molnár Tibor.

Szintén nagy köszönet a Kékes Kutató Mentőknek a hordágyas quados biztosításáért, valamint a Med Paramedic csapatának a mentőautós egészségügyi biztosításért.

Köszönet a Kékesi Sícentrumnak, Bene Csabának, Lovasi Andrásnak és Kiss Ferencnek.

 

A precíz és pontos időmérésért Gótzy Antalnak nagy köszönet!

Köszönjük a képeket Nehézy Lászlónak és Szűcs Dávidnak!

Nehézy László képei itt>>>

Szűcs Dávid képei itt>>>

Végül de nem utolsó sorban köszönet a támogatóknak!

REÁL FOREST LOGÓ3

https://pedalkerekpar.hu/

 

 

 

 

 

 

  XI. Kékes Downhill : Augusztus 20-21