widget

A tavaly augusztusi verseny után döntöttünk úgy, hogy tavasszal is megrendezzük a Kékesi DH versenyt, mivel kishazánkban nem sok ilyen eseményen állhatnak rajthoz a sportág szerelmesei.

Ebben az évben már önállóan készültünk a lebonyolításra, amit hosszadalmas szervező munka előzött meg. Igyekeztünk pótolni a tavalyi hiányosságokat és javítani a színvonalon, ami többé kevésbé sikerült is.

Szűcs Dávid képei

Az év első versenyén lehet számítani több nevezőre, de arra nem, hogy kevés lesz a felnőtt kategória rajtszám. Az előző évek létszámából kiindulva idén 40 felnőtt rajtszámot készítettünk, végül 56 felnőtt nevező érkezett. Összesen 95-en neveztek hat kategóriában, mivel idén (és talán a hazai downhill versenyek történetében is) először indult senior 2 korcsoport a 35 év felettiek részére.

DSC 0842

Senior1-ben 12, míg Senior2-ben 11 induló volt, ami azt mutatja, hogy megérett a sportág a kategóriák bővítésére.

DSC 0737

A verseny központjául a Kékestető Sícentrumnak köszönhetően ismét a síház adott otthont. Itt volt a regisztráció és lehetett használni a wc-t és zuhanyzót is, ami néhány méterre volt a rajttól.

DSC 0870

A pálya hosszabb lett, a rajtot fentebb vittük, egészen az ország csúcsát jelző kő mellé, így kb. 20 másodperccel kellett több idő a teljesítéséhez. Tisztában vagyunk azzal, hogy a kékes déli pálya nem kimondottan DH pálya, de egyenlőre ez az egyetlen olyan hely a Mátrában, ahol ezt a sportot engedik. Ezért is igyekszünk izgalmasabbá, változatosabbá tenni.

IMG 7749

Az egészségügyi biztosítást a Kékes Kutató Mentő Alapítvány látta el, hordágyas utánfutós quaddal, rádiós kapcsolattal összekötve a pálya több pontját a versenyközponttal és a rajttal.

IMG 7662

A szállítás megszervezésére nagy hangsúlyt fekettünk, ezért szombaton négy teherautót is csatasorba állítottunk. Az első kilenctől kezdte a körözést, míg a második a megszokott módon a gyöngyösi vasútállomásról hozta fel a vonattal érkezőket. A versenyzők este hétig tudtak gyakorolni úgy, hogy a felszállításra alig kelllett várniuk.

DSC 0696

Első alkalommal tudtunk minden nevezőnek rajtcsomagot adni, amit ezúton is köszönünk a Forest-2000 Kft vezetőségének és dolgozóinak.

IMG 7767

A kiszámíthatatlan időjárás megviccelte a mezőnyt. Szombaton egész nap ragyogó napsütésben és száraz pályán zajlott az edzés. Estére viszont megérkeztek az elsőfelhők és a kiadós eső is.

IMG 7808

Vasárnap reggel még egy-egy rövid zápor megáztatta a pályát, de később kisütött a nap és az időmérő futam kezdetére majdnem teljesen fel is száradt.

IMG 7687

Az első futamot a Gyerek kategória indította ifjú versenyzővel. Őket a lányok követték hárman, majd a senior, junior és felnőtt kategóriák következtek.

IMG 7761

Az időmérő közepén megint jött az égi áldás, ami átrendezte az erőviszonyokat, ezért volt aki taktikázott, és rosszabb időt jött, hogy a döntőben minél előbb elrajtolhasson.

IMG 7769

A döntő futamra megint kisütött a nap, és a pálya is elég jó állapotban volt az első kategóriáknak. A mezőny végen a felnőtteknél viszont megint eleredt az eső ezért annak volt szerencséje, aki taktikázott és a mezőny elején még viszonylag száraz pályán tudott egy jó időt futni.

A gyerekek párharcát végül Cseh Martin nyerte 4:17.97-es idővel Apró Tóbiás előtt.

Gyerek dobogo

A lányoknál ismét telített volta adobogó, aminek a legfelső fokára az igencsak tehetséges Megyaszai Lilla állhatott 3:42.43-as idővel Nagy Odett és Nagy Zsanett fölé.

DSC 0890

Senior 2 kategóriában (35 évnél idősebbek) Tóth Domicián volt a leggyorsabb 3:33.62-es idővel Deli Győző és Tuza Péter előtt.

DSC 0902

Senior 1 Kategóriát a verseny legjobb idejével 3:19.29-el Cser Máté nyerte Sebestyén Krisztián és Fábián István előtt.

DSC 0894

Junior kategóriában a leggyorsabb Décsi Zoltán volt 3:33.94-es idővel Kelemen Márton és Veres Dávid előtt.

DSC 0912

Felnőtteknél pedig a jól taktikázó Palla Gergő bizonyult a legyorsabbnak a döntőben. Ideje 3:21.77. ami a verseny abszolut második legjobbja. Mögötte Várkonyi Viktor és Ettinghausen Máté állhatott a dobogóra.

DSC 0920

A felnőtt győztes Palla „Güzü” Gergő egy kedves pólóval háláta meg a főszervezőnek, hogy segített betolni a lakóautóját közvetlenül a djkiosztó előtt és így nem késte le a ceremóniát. Köszi Güzü! (ET)

A szokásos különdíjat a hátsó teleszkóp nélküli merev kerékpárokkal versenyzők kapják. Közülük a leggyorsabb Radvánszki Dávid felnőtt kategória 13. helyezettje lett 3:45.91-es idővel, megelőzve Kaszás Norbertet és Csézi Gergelyt a szintén felnőtt kategória 17. és 41. helyezettjeit.

A teljes eredménylista letölthető itt>>>

DSC 0926

Köszönjük a részvételt minden versenyzőnek! A sérülteknek mielőbbi gyógyulást. Visszvárunk mindenkit! Találkozunk Augusztusban!

DSC 0929

Végül de nem utolsó sorban szeretnénk köszönetet mondani a támogatóinknak.

Pedál Kerékpárbolt GyönygösDakineKeleti BlokkO’neal, Forest-2000.

Partnereinknek: Kékestető SícentrumKékes Kutató Mentő Alapítvány, Városgondozási Zrt.

Köszönjük az időmérést Góczy Antalnak, a síkapukat pedig Budai Balázsnak (Snowline.hu)

A verseny előkészületeiben, lebonyolításában és utómunkálataiban résztvevőknek nagy nagy köszönet:

Greskó Zsuzsi, Kiss Mónika, Szecskő Kata, Nagy Zsanett, Szűcs Dávid, Bartók Zoltán, Klauber Krisztián, Tálas Marci, Nagy Szilveszter, Molnár Tibor, Tóth Erik apukája.

Külön köszönet a verseny hagulatfelelősének Jurecsak Matyinak, valamint Tóth Nándinak és Radnai Nándinak a videoért.

 

Köszönjük a fótósoknak a sok remek képet!

Greskó Zsuzsi képei itt>>>

Szűcs Dávid képei itt>>>

Begov Péter képei itt>>>

Czika Balázs Marcel képei itt>>>

Ádám Sándor képei itt>>>

Berecz Panka képei itt>>> és itt>>>