widget

Hetedik alkalommal került megrendezésre az ország legmagasabb pontjáról rajtoló Kékes DH verseny a hagyományoknak megfelelően az augusztus huszadika utáni hétvégén.

NemesD

A hosszú hétvége miatt redhagyó módon a verseny pénteken és szombaton zajlott, kiegészülve egy dualszlalom versennyel is.

SeraL

Hónapokkal a verseny előtt már elkezdtük a pálya kitakarítását, ugyan is a heves szélviharok miatt elég sok helyen dőlt fa a nyomvonalra. Több kanyart és ugratót is meg kellett erősítenünk és igyekeztünk új szakaszokkal is izgalmasabbá tenni a pályát.

 

Bence

A szerdai napon kezdtük a pálya szalagozását. Az időjárás nem kecsegtetett semmi jóval. Az esőfelhők tartósan, egyenletesen besimultak Kékestető fölé. Az égi áldás kisebb szünetekkel érkezett. Szerencsére a pályát a fák lombjai elég sokáig védték, ezért sokáig szárazon maradtunk mi is az előkészületek alatt.

Berti

Csütörtökön folytatódott az előző napi időjárás. Ekkorra már nagyon felázott pályán gyakoroltak azok, akik csütörtökön megérkeztek és bevállaltak egy-két kört.

Kmarci2
Pénteken gyönyörű napsütéssel, kellemes időjárással, egész napos edzéssel, pörgős felszállítással, jó hangulattal találkozhatott az, aki kilátogatott a versenyre.

TothPeti
A szombati versenynapon délig volt lehetőség edzésre. Az időmérő délután egykor elkezdődött ezidáig a legtöbb, 71 indulóval. Az ország szinte minden részéről érkeztek versenyzők, akik korcsoportok szerint összesen 5 kategóriában mérhették össze tudásukat

Hutter2
Elsőként a két legfiatalabb versenyző rajtolt a gyerek kategóriában, majd a lányok, a merev vázasak, a seniorok, a juniorok és a felnőtt férfiak következtek.

KZ2
Félórás szünetet követően következett a döntő. Szerencsére a verseny komolyabb baleset és nagyobb fennakadás nélkül lezajlott. Nagy meglepetésre Nemes Daninak sikerült két tiszeddel Krizsák Jani előtt végeznie!

105-Zsanee
Eredmények:
Gyerek:
1. Cseh Martin MBKSE 03:40.46                                 Női: 1. Nagy Odett 04:31.58
2. Kiss Zoltán Kassák KSE 04:25.55                                    2. Nagy Zsanett MEX SE 04:42.06

3.Sőregi Gréta MBKSE 05:18.53

zdgzdc

 

Hardy:
1. Séra László Freeriderz SE 03:17.86
2. Radvánszky Dániel 03:25.68
3. Kollár Péter Sportstuff Racing Team 03:26.12

zdh

Senior:
1. Gál Lukács MBKSE 03:11.69
2. Sebestyén Krisztián 03:12.36
3.Debreceni Oszkár 03:17.27

zds

Junior:
1. Tóth Péter Freeriderz SE 03:01.61
2. Nagy Márton Freeriderz SE 03:04.22
3.Tóth Erik MBKSE 03:05.97

zdj

Felnőtt férfi:
1. Nemes Dániel 02:57.55
2. Krizsák János 02:57.79
3. Balázs Bence Zsombor MBKSE 03:08.57

zdz

A teljes downhill eredménylista letöltehtő itt!

A downhill díjkiosztó után kezdetét vette a Dual Szlalom. Az előkészületek alatt egy rövid, de annál intenzívebb eső miatt sokan hazaindultak. A keménymag azonban ott maradt. Családias hangulatban 16 indulóval kezdődtek a futamok.

1

Az utolsó páros Krizsák János és a Mátrai Betyár Fekete Róbert párharcánál megint eleredt az eső. A csúszós fűben végül Jani tudot nyerni Robi előtt.

DS-Bence

A végeredmény:
1. Krizsák János
2. Fekete Róbert MBKSE
3. Séra László Freeriderz SE

Jani-RobiA végére szinte teljesen besötétedett és a kivilágítást nem tudtuk megoldani, mivel a síszezonon kívül sajnos nincs áram a sípálya területén, így a reflektorok sem használhatók.

Z-DS-3

A díjkiosztót a kékestetői síházban tartottuk, ami ideális helyszínül szolgált, arról nem is beszélve, hogy az igen csekély síszezonon kívül tavasztól őszig kerékpáros célokra is hasznosítani lehetne.

2

Végezetül pedig egy fontos információ, a félreértések elkerülése végett. Mi a verseny társzervezőiként kezdtük a munkákat, hogy segítsük a főszervező Mátra Extrem Sport Egyesületet, aminek a vezetésében időközben válltozás következett be. Hamar rá kellett jönnünk, hogy szinte minden feladat ránk marad a pályaépítéstől szinte a verseny teljes lebonyolításáig. Ezek után megállapodtunk, hogy 2015-től a Kékes DH-t mi visszük tovább.

201-1

A nagy érdelődésre való tekinettel 2015-ben várhatóan már két versenyt szervezünk Kékestetőn. Az elsőt mindjárt tavasszal, májusban. A másikat a már hagyományos augusztus huszadikai hétvégén. Szeretnénk a pályát is folyamatosan fejleszteni. Versenyről versenyre változatosabbá, technikásabbá tenni.

Bence1

Köszönjük azoknak akik munkájukkal segítették a rendezvényt!

A segitőknek: Bartók Zoli, Greskó Zsuzsanna, Szecskő Kata, Radnai Stefi, Radnai Nándi, Tamás Győző, Klauber Krisztián, Szűcs Dávid, Nagy Zsanett, Molnár Tibor

Fotók Sánta Dávid, Greskó Zsuzsanna, Szűcs Dávid. Siház, Klausmann Viktor, Ács Péter, Lakatos Gyula,

A sístanglikért külön köszönet Budai Balázsnak. A Városgondozási ZRT-nek pedig a kordonokért és az áramfejlesztőért.

Az Időmérést köszönjük Gótzy Antalnak. Külön köszönet Schuch Attilának és Deme Zolinak a szalagért.

Végül, de nem utolsó sorban Radnai Nándinak a videokért: