widget

Nagyon készültünk az idei első szlalom versenyünkre május első hétvégéjén. Városunk sportbizottságától megkaptuk a zöld jelzést egy állandó pálya építésére.

 Néhány héttel a verseny előtt még örültünk volna egy kiadós esőnek, ami megáztatja a pályát, a verseny előtti napokban viszont nem jött túl jól. A csütörtök esti esőről még azt gondoltuk, hogy jót tesz, de nehezen akart felszáradni. Pénteken délután egy újabb nagy vihar érkezet Mátrafüredre, ami teljesen feláztatta a pályát, amitől az járhatatlan lett.

Szombat reggel, miután kipróbáltuk és beragadtunk a sárba, kénytelenek voltunk a régi helyen kitűzni a szlalom kapukat. Ezúton is köszönet azoknak a versenyzőknek, akik segítettek a pálya kijelölésében.

Maga a verseny végül nagyon jó hangulatban és napsütéses jó időben telt. Gyakorolni 13 óráig lehetett, majd egy óra technikai szünet után Bozsik István Alpolgármester úr, a verseny fővédnöke elindította a negyedik szlalom versenyünket.

 A kék pályán tartott időmérő futam eredményei alapján párosítottuk a versenyzőket, akik Junior, Senior, Női, Profi és Hobbi kategóriában versenyezhettek egymás ellen.

Időeredmények:

Junior
63 Cseh Martin 20.8
13 Szabalics Szilárd 20.8
19 Molnár Bence 21.6

Senior
17 Szénási Kálmán 18.3
26 Czakó Norbert 19.0
12 Deme Zoltán 20.5
20 Prandóczky Zoltán 21.4
30 Hajabos Zsolt 21.4
35 Nagy Zsolt 24.3
42 Nagy Szilveszter 24.3

Női
1 Nagy Zsanett 24.3
4 Becsei Sándorné Dürgő Beáta 28.6

Profi
18 Gulyás Mihály 17.0
10 Rácz Ferenc 17.8
22 Kovács Krisztián 18.8
21 Solymosi Bence Qtya 18.9
25 Várkonyi Viktor 28.3

Hobbi
8 Balázs Bence 16.8
11 Filek Miklós 17.0
6 Begov Péter 18.5
7 Pintér Ábel 18.5
14 Schuch Attila 18.7
24 Kovács Balázs 18.7
3 Morvay Fülöp 18.8
5 Barta István 18.9
9 Jánosi Gergely 18.9
16 Csépe Kristóf 19.0
64 Sallai Gergő 19.3
23 Tóth Dávid 20.3
2 Becsei Sándor 20.6

Idén már két lány érkezett a vesenyre, így tudtak egymás ellen küzdeni. Versenyüket végül Nagy Zsanett nyerte, Becsei Sándorné Dürgő Beáta előtt.

A fiúknál pedig olyan „nagy öregek” is ellátogattak hozzánk, mint a 98-ban itt szlalom országos bajnokságot nyerő Rácz Ferenc, vagy a többszörös bajnok  Gulyás Misi, illetve a tavalyi senior országos dh bajnok Szénási Kálmán. Kálmi és Feri nagy csatákat vívott egymással senior kategóriában. Végül egy hajszállal de Ferinek sikerült nyernie Kálmi és Czakó Norbi előtt.

A junioroknál Szabalics Szilárd bizonyult a leggyorsabbnak annak ellenére, hogy egész nap első fék nélkül és bokarögzítőben volt kénytelen versenyezni. A második helyen Cseh Martin végzet, aki nagyon sokat fejlődött legutóbbi versenye óta. Ez látszott a kanyarodási technikáján és az ugrásain is. A junior dobogó harmadik fokára pedig Molnár Bence állhatott, aki itt próbálhatta ki először verseny körülmények között új bringáját.

Hobbi kategóriában Filek Miklós, Pintér Ábel és Balázs Bence állhatott a dobogóra, Profiban pedig Gulyás Misi végzett az első helyen Solymosi Bence és Várkonyi Viktor előtt.

Köszönjük a részvételt, gratulálunk a győzteseknek! Találkozunk októberben már az új pályán!

A Keleti Blokk DS póló továbbra is rendelhető! Póló vásárlással a pálya építését, fennmaradását lehet támogatni!

Köszönet a verseny támogatóinak:

Köszönjük a segítséget: Bozsik István, Hiesz György, Németi László, Rostás Gabriella, Szecskő Kata, Szecskő Rita és szüleik, Tóth Balázs, Holló Melinda, Oláh Erzsébet, Dávid Örs, Siska Gábor, Szénási Kálmán, Balázs Bence, Tóth Dávid, Csortos Julcsi, Cseh Zoltán, Cseh Sándor, Klauber Krisztián, Tamás Győző, Takács János, Pintér Ábel, Molnár Bence, Szalai Bertold, Szabalics Szilárd, Szobóczky Gergő, Tóth András, Exigo Márk, Kozéki Ferenc, Doka Györgyi.

Külön köszönet Matyi anyukájának a finom rétesért és pogácsáért, ami életet mentett a bogrács gulyás sajnálatos megsemmisülése után. Köszönjük és elnézést azoktól akik már nagyon várták az ebédet.

Szintén külön köszönet a fotósoknak a remek képekért!

 Begov Gábor képei:

Laczházi Zoltán képei:

Polinszky Tibor Gyula képei: