widget
Egész jó kis csapattal érkeztünk az idei Downhill országos bajnokságra a már jól ismert Eplénybe. Juniorban hárman, Cseh Martin, Lubinszki Ádám és Moldvai András, felnőttben Tóth Ádám, Seniorban Halász Laci, míg Openben Tóth Erik, Tóth Dávid és Ipolyi Ernő indultak. A juniorok idei teljesítményét nézve izgatottan vártuk a versenyt, az ő beszámolóikat olvashatjátok itt:

Versenyzői beszámolók: 

Lubinszki Ádám:  „A szezonom legjobb versenye! ”

Lubinszki Ádám. Foto: Limit Racing Team

Az edző napokon, pénteken és szombaton egész jó köröket tudtam menni, és az egész hétvégét esés nélkül tudtam végig tolni az iszonyat poros pályán, ami az idei évben egyszerűbbre sikeredett.

Lubinszki Ádám. Foto: Rideshop

A versenynapon, sajnos az időmérőn közbeszólt a technika és a pálya első 15 méterén leesett a láncom. A döntő köröm viszont egész jól kiadta és a junior kategória 4. Helyét foglaltam be, ami a a magyar mezőnyt nézve 3. helyezés!

Lubinszki Ádám Junior 4. Foto: Limit Racing Team

Moldvai András:

A pénteki napon @attilaliszi vagy is a Liszi Downhill School segítségével sikerült alaposan begyakorolni a pályát. Szombaton próbáltam minél többet minél gyorsabban menni.

Moldvai András. Foto: Rideshop

Vasárnap sikerült a döntőben 5 másodpercet javítanom az időmérőhöz képest amivel juniorban a 10. lettem. Elégedett vagyok az eredményemmel, mivel ebben az évben kezdtem a downhill-t. Ez az év nekem a tanulásról szól, és egyenlőre úgy érzem, hogy jól fejlődöm. Várom a többi Szlovák Kupát és a következő Országos Bajnokságomat is.

Moldvai András. Foto: MBKSE

Cseh Martin: 

Cseh Martin. Foto: MBKSE

Elérkezett számomra a szezon legfontosabb versenye. Minden évben ezt várom a legjobban, mert ilyenkor lehetőségem nyílik a bajnoki cím megszerzésére, ami már régi álmom.

Cseh Martin: Foto MBKSE

A pénteket és a szombatot nem akartam másképpen eltölteni, mint alapos pályabejárással és óvatos gyakorlással. Minden rendben zajlott. Most már kezdtem eljutni arra a pontra, ahol azt mondhatom, hogy meg van a kellő kondim. Vagyis majd jövőre. Tehát a két edzőnapot egy kis elcsúszással lezártam.

Cseh Martin. Foto: MBKSE

Jött is a vasárnap, nem kellett hívni. Nem tudtam eldönteni, hogy örülök neki, vagy félek tőle. Próbáltam nem törődni vele, ami szerintem sikerült is. A két kötelező edzőkör után már egyre nyugodtabb voltam. Pár órára rá már készülődnöm is kellett az időmérőre. A kört egy fék nélküli, jó tempóban letudtam, az eredmény pedig 1:58.774 lett. Ezzel az idővel, több mint hat másodperccel megnyertem a junior kategóriát. Időmérő eredmények itt >>>

Cseh Martin. Foto: Rideshop

Jöhetett a döntő!! Már éreztem magamon a bajnoki mezt. Erre sem paráztam rá szerintem, de sajnos nem lett hibátlan menet… Olyan helyen estem el, ahol előtte még meg sem csúsztam. Magam sem értem, hogy mi történt. Az időm így 2:07.27 lett, amivel csak fél másodperccel csúsztam le a dobogó legaljáról.
DE! Ebből is nagyon sokat tanultam, és már alig váron a két hét múlva megrendezésre kerülő szlovák kupa 4. fordulóját Vel’káRaca-n. Addig is folytatódjon az edzés!!

Döntő eredmények itt >>>

Tóth Erik. Foto: MBKSE

Tóth Ádám a döntő körében defektet kapott, így felnőttben a huszadik helyen végzett. Seniroban Halász Laci az előkelő 6. helyet szerezte meg, míg Open kategóriában Tóth Erik 11. Tóth Dávid 27, és Ipolyi Ernő egy eséssel a 76. helyen ért célba.

Köszönjük a szervezést és gratulálunk a győzteseknek!

Mátrai Betyárok KSE.