widget

Másodjára vettem részt a Downhill Országos Bajnokság Eplényben. Az elmúlt évben még open kategóriában, idén viszont már Juniorban indultam a Mátrai Betyárok KSE versenyzőjeként.

Foto: Rideshop

Az edzések pénteken kezdődtek, ekkor még a friss pályán nagyon jókat lehetett biciklizni, viszont szombatra és vasárnapra eléggé fellazult a talaj. A por és a lyukak megnehezítették a dolgunkat, de így is nagyon tetszett nekem az idei új pálya.

Fotó: Kakuk Dániel

A szombati Pro Run az első mért kör volt a bajnokságon, itt junior kategóriában 10. helyen végeztem, 2:20.566-os idővel. Ezt a vasárnapi időmérőn sikerült feljavítanom 2:17.140-re, de ezzel még mindig 10. helyen álltam. A döntőben 2:16.057-tel 7. lettem. Örülök, de több edzéssel szerintem lehetett volna jobb is, mert a pálya utolsó szakaszán már elég fáradnak éreztem magam. Jövőre majd kell is nagyon edzeni, mert sajnos ez az egy évem volt juniorban, és 2019-ben már elite kategóriában kell megmutatni mit tudok, de már nagyon várom!

Összességében jól éreztem magam nagyon, jó volt a társaság, egy kis extra volt, hogy itt volt Rasto Baranek, a Kelly’s Factory Team-ből, akivel közös képet is csináltunk és váltottunk pár szót. Kis negatívum volt hogy több barátom is elesett, de szerencsére senkinek sem lett komoly baja. Az új bringa nagyon jó, élvezet vele menni, jó a mozgása és nagyon halk, hatalmas köszönet érte a Kelly’s-nek, Fejes Miklósnak és a Mátrai Betyároknak!

Részletes eredménylisták itt:   http://dhracing.hu/eredmenyek

Bognár Balázs