widget

Martin négy éves kora óta bringázik. Versenyezni is már egészen korán kezdett. Mindössze kilenc éves volt, amikor már a felnőttekkel csatázott a dual szlalom versenyeken, de a Kékes DH gyerek kategóriáját is megnyerte már párszor.

 

 Megjárta már az eplényi országos bajnokságot is 2013-ban, de sajnos ott nem volt gyerek kategória. Most viszont 14 évesen, élete első junior évében újra elindult, és végül negyedik helyen végzett. Nagyon biztató, ha belegondolunk, hogy még három év junior veresnyzés van előtte!
Martin-Kassák2

Itt olvashatjátok a saját beszámolóját az OB-ról:

Pénteken délelőtt megérkeztünk az eplényi Bringarénába. Az idő kellemes biciklizni való volt, de fújt egy kicsit a szél, ami gyorsan szárította a talajt. Kipakolás után felmentünk bejárni a pályát. A nyomvonal nem változott így nem ért minket meglepetés, viszont a föld nagyon száraz volt ami vasárnapra teljesen átrendeződött és laza porrá alakult.

Martin-Kassák

Foto: Kassák Downhill KSE

Bejárást követően felvettük a felszerelésünket majd nekiláttunk gyakorolni. Pénteken még nem sokan álltunk sorba de a felvonó így is nagyon hosszú volt.

Martin-Bringasport

Foto: Bringasport

A szombat minden gond nélkül eltelt csak sokat csúszkáltam, ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom a sárgumikat a laza porban. Többektől is ezt láttam és nem volt rossz döntés, nekem legalább is bejött. Az esti pro run-on (mért edzés a liszenszes kategóriáknak) jól teljesítettem, ahol hatodik lettem.

Blawg-Martin

Foto: Blawg Photography

Vasárnap a versenynapon letudtam a két kötelező edzőkört és egyre közeledett az időmérő, amit már nagyon vártam. Kíváncsi voltam, hogy hol állok a mezőnyben és csapaton belül is. Szerencsére sikerült tisztán, biztonságosan teljesíteni és a hatodik helyen végeztem.

hotseat-Martin

A döntőt meg akartam nyomni. Erre tartalékoltam egész hétvégén. Itt már nem spóroltam az erőmmel, beleadtam mindent és szerencsére itt sem volt hibám. Sikerüt is javítanom az időmérőmhöz képest 9 másodpercet! Ekkor még ülhettem egy picit a hot seat-ben is. Nehezen, de sikerült a negyedik helyet bezsebelnem, aminek nagyon örülök, mert ez volt az eső junior évem, és tudom, hogy hova kell fejlődjek, ha nyerni akarok!

Dobogo-Junior-Bringasport
Köszönöm a csapatnak a segítséget, a szervezőknek a versenyt, a Pedál kerékpárboltnak pedig a bringám szervizelését! Gyorsan eltelt ez a három nap, nagyon élveztem! Várom már a következő versenyt!

Köszönöm a fotósoknak is a sok jó képet: Kassák Downhill KSE, Bringasport, Blawg Photography