widget

Hagyomány szerint idén is dual szlalommal zártuk az idei verseny-sorozatunkat. Év elején négy versenyt hirdettünk és szerencsésen mind a négyet meg is tudtunk rendezni.

A pálya kitűzését a pénteki napon kezdtük, ám nem a meghirdetett Kékestetői sípályán. Kékesen ugyan is már a síszezonra készülnek, munkagépek mozognak, hóágyúkat és felvonót telepítenek. Ennek ellenére egy nagyon jó hangulatú versenyt sikerült összehozni, gyönörű napsütéses időben a déli sípálya alján található Veronika-réten.

06

Összesen öt kategóriában díjaztuk a résztvevőket, (Női, Gyerek, Junior, Felnőtt és Senior) akik reggel kilenctől fél kettőig gyakorolhatták a kanyartechnikákat. Kettőkor kezdődött az időmérés, amit az FRO Racing senior versenyzője Gál Lukács nyert.

03

A párosítások után kezdőthetett a párbaj. Sok esélyesnek tartott versenyző viszonylag hamar kiesett, ezért is igen izgalmasan alakultak a futamok.

Gyerek01

A négy gyerek külön versenyzett egymással. A csaták és a végeredmény mondhatni papírforma szerint alakultak. Cseh Martin kanyarodási technikáján látszott az a korához képest elképesztő rutin, amit korábbi szlalom versenyein, és mátrai edzésein szerzett. A köreiben izgulásnak és ennek köszönhetően esésnek már nyoma sem volt. Így az első helyet magabiztosan szerezte meg Apró Tóbiás elől. Bár élete első szlalom versenyén induló Tóbiás a végére összeszedte magát és néha sikerült megszorongatnia Martint.

z2-gyerek

Gyerek dobogo:
1- Martin Cseh
2- Tóbiás Apró
3-Szabó Gergely

A bronzmeccsen a 10 éves gyöngyösi Szabó Gergelyért és Martin öccséért a 6 éves Cseh Dávidért izgulhattunk. Kettőjük közül nehéz volt eldönteni, hogy ki is a jobb. Dávid egyenlőre biciklizni jobban szeret, mint nyerni, Gergő ezzel ellentétben komolyan vette a bronzért folytatott küzdelmet. Így ő szerezte meg a harmadik helyet. A legkisebb Dávidot különdíjjal jutalamaztuk.

z1-davidka

Gyerek különdíj:
Cseh Dávid
A legfiatalabb verenyző aki 6 évesen indult élete első versenyén.

A többi kategória esetében a versenyzők együtt indultak a párosításoknál, így jött ki a 16 fő, amiben nyílt kieséses rendszerben dől el a dobogók sorsa. Ha egy kategória több  versenyzője ugyanazon körben esik ki, akkor az időmérő erdményeik számítanak.

Egyetlen Női indulónkat is díjaztuk a részvételért!

z3-no

Női dobogó:
1-László Hajni-Mex Se

Junior kategóriában Nagyváradi Balázs és Lubinszki Ádám küzdött egymással, végül Ádám bizonyult jobbnak.

z5-junior
Junior dobogó:
1-Ádám Lubinszki
2-Nagyváradi Balázs

Senior Kategóriában Szilágyi Ákos végzett az élen Fekete Robi és az időmérő legjobb Gál Lukács előtt.

z4-senior
Senior dobogó:
1-Szilágyi Ákos
2-Lukács Gál-FRO
3-Róbert Fekete-MBKSE

Végül a felnőtt kategória hozta a legizgalmasabb futamokat, ahol Tóth Ádám (MBKSE) végzett az első helyen Csézi Gergely és Séra László Előtt.

z6-f
Felnőtt dobogó:
1-Ádám Tóth-MBKSE
2-Csézi Gergely
3-László Séra-Harlee

Gratulálunk mindenkinek!

Ezzel az idei évre kitűzött célt sikerült megvalósítanunk. 4 versenyt rendeztünk Kékestetőn. Ezzekkel gyarapítottuk magyar versenyek számát, több száz a sportágat szerető embernek biztosítva a versenyzés lehetőséget, népszerűsítvea kerékpársport lejtőző szakágait a Mátrát és Kékestetőt. Bebizonyítottuk az erdészeti és környezetvédelmi hatóságoknak, hogy a downhill sport szervezett, legális keretek között korántsem környezetromboló. Teret adtunk a gyerekektől elkezdve a senior (40 feletti) korosztályig mindenkinek. legyen az a sportágat elsőként kipróbáló, profi versenyző, vagy lelkes hobbista.

Gyerek04

Köszönjük azoknak akik eljöttek!

Köszönjük továbbá:

A versenyen nyújtott segítséget: Tamás Győzőnek, Dávid Örsnek, Bartók Zoltánnak, Bartókné Greskó Zsuzsinak :), Jurecska Mátyásnak, Tálas Mártonnak, Szecskő Katának, Molnár „Csucsu” Tibornak, Fekete Robinak, Nagyváradi Balázsnak és szüleinek.

A hangosítást Szilágy Ákosnak

A versenyeink egészségügyi biztosítását a Kékes Kutató Mentő Alapítványnak.

Kutatomento

kkm

 

Az egész éves támogatást: A Keleti Blokk Ruhaipari Szövetkezetnek, a Dakine Magyarországnak, a Pedál Kerékpárboltnak és a Superpolenak!

KB-manufakturaDAKINE-LOGO-Kicsipedal kerekpar logo szines vektorOneal-logo-600

Végül de nem utolsó sorban köszönjük a Kékesi Sícentrumnak a lehetőséget és a segítséget az idei négy versenyre!

 

 

Kekesteto sicentrum logo

Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a síkapukat a Snowline Budai Sícentrumnak!

snowline-logo

Reméljük jövőre hasonló jó versenyekkel várhatunk majd mindenkit a Mátrába!

01