widget

Pénteken indultunk a Mátrából a VI. Gellért-hegy DH versenyt lebonyolítani. Zuglóból illetve Csepelről gyűjtöttük be a szervezéshez szükséges kellékeket, majd szombaton korán reggel érkeztünk a helyszínre, a pályát kiszalagozni, kialakítani a rajt- és célterületet, felállítani a nevező sátrakat. Időben el is készültünk és 8-ra megérkeztek a szállító  teherautók és elkezdődött rendben a nevezés is.

IMG 6

Az edzés elkezdődött, a 3 autó folyamatosan szállította a versenyzőket, akik körről körre gyorsultak és egyre nagyobbakat estek. Egy csuklótöréshez érkező mentő mindjárt 3 sérültet is lekezelt, két indulót kórházba szállított. Kovács Attila néhány óra múlva visszajött és nézőként kísérte figyelemmel a versenyt. Ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk!

IMG 6190

A versenyre összesen 61-en indultak. ebből 11 MBKSE versenyző volt: Balogh Dániel és Palla Gergő a junior, Pálfay Gábor, Buzás Tamás Begov Lőrinc, Hanyi Norbert, Szabó Dániel, Molnár Dániel és Szalai Bertold hobby-fully, Hütter Attia és Solymosi Bence profi férfi kategóriában.

A lányoknál Szeghalmi Orsolya 1:26.76-al nyert Verses Bogi (01:59.32) előtt.

gellert-dh-2010 01gellert-dh-2010 02

Hobbi hardy kategóriában Balogh Péter volt a leggyorsabb (01:14.60)! Mögötte Vitai Krisztián (01:16.10) és Ivádi Zsolt (01:19.77) állhatott a dobogóra.

Hobby-fullyullyban Tasnádi Viktornak sikerült nyerni (01:13.17), Hanyi Norbi (01:14.58) és Kiss Áron (01:16.71) előtt.

Seniorban Lábas Lajos 1:11.62-es idővel állt az élre Szénási Kálmán (01:17.63) és Gyügyi László (01:23.86) elé.

A junioroknál Liszi Attila produkálta a legjobb időt 1:05:34, megelőzve Keresztes Petit (01:07.52) és Palla Gergő-t „Güzü”-t (01:08.59).

A felnőtt kategóriát Kolozsvári Tibor nyerte 1:07:60-as idővel Hütter Attila (01:07.62) és Kopasz Milán (01:08.93) előtt.

Az abszolút legjobbak: Liszi Attila, Keresztes Péter juniorok és Kolozsvári Tibor felnőtt kategória.

gellert-dh-2010 04gellert-dh-2010 06

Az időmérőn harmadik helyen végző Jákó „Jakesz” András a célegyenes legvégén hatalamasat esett. A bringája harmadikként beért a célba, de Jakesz sajnos már nem. Egy vasoszlopnak csapódott, és több bordája eltört. Ezúton is mielőbbi gyógyulást, gyors felépülést kívánunk neki! A mögötte érkező Hütter Attilát meg kellett állítani, ő új kört mehetett és a második helyen végzet, a magabiztosan versenyző Kolozsvári Tibor mögöt. DH Tibi már az első Gellért-hegy DH-n 2003-ban is nyerni tudott, igaz akkor még junior kategóriában. 2010-ben felnőtt kategóriában is sikerült megnyernie a versenyt! Szép volt Tibi!

gellert-dh-2010 07gellert-dh-2010 08

A verseny hőse ismét a 10 éves Hermann Márk volt, aki már tavaly is ekápráztatta a közönséget BMX kerékpárjával. Ő külön kategóriában indult és különdíjat kapott.

Az időjárás végig kegyes volt hozzánk, egész nap ragyogó napsütésben zajlott a verseny. A díjátadón érkezett meg egy kisebb szélvihar, az eső viszont szerecsére most elkerült bennünket.

Köszönjük a részvételt, a szurkolást, a bíztatást, a segítséget és gratulálunk a győzteseknek, illetve mindenkinek aki teljesítette a futamot! A sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánunk!

IMG 6254IMG 6220

Végezetül pedig fontos elmondanunk, hogy  nagy valószínűséggel nem tudjuk folytatni a Gellért-hegy DH versenyt. Anyagi támogatás hiányában nem tudjuk megfelelően biztosítani a pályát, a helyiektől és sok szülőtől is évről évre több támadást kapunk. Az edigi támogatóktól ajándékokat, szolgáltatásokat kaptunk, amivel nem igazán lehet fedezni a verseenyt. A nevezési díjból pedig nem lehet kigazdálkodni mindent, beleértve a biztonsági szalmabálákat-szivacsokat. Emelni pedig egy bizonyos összeg fölé nem érdemes, hiszen akkor kevesebb indulóra számíthatunk, és a célunk nem az, hogy ellehetetlenítsük a versenyezni szerető bringásokat egy magas nevezési díjjal. Eddig borotvaélen táncolva szerveztük a Gellért-hegyi versenyeket, abban bízva, hogy a végén mindent ki tudunk fizetni a nevezésekből.

IMG 6218

Megpróbálunk komoly támogatót keresni a már hat évet megélt versenynek és ha sikerül akkor folytatjuk, de csak úgy, ha legalább szalmabálákkal biztosítani tudjuk a veszélyes helyeket. A versenyzők évről évre gyorsulnak, ennek függvényében növekszik a sérültek száma is. A befutó célegyenes is egyre több áldozatot szed, ezért mindenképpen szükséges a veszélyes helyek szivacsozása.

gellert-dh-2010 13gellert-dh-2010 12

Köszönjük a sok biztatást is és köszönet azoknak akik kitartottak mellettünk és segítették a versenyeket!

 

Eredmények itt!

Végül egy pár versenyzői beszámolót olvashattok:

Palla Gergő versenybeszámolója:

Szombaton 8:20-ra érkeztem meg Budapestre. Busszal mentem fel és a stadionoktól eltekertem a Gellért Fürdőig a versenyközpontba. Nagyon vártam már a versenyt, hiszen ez a kedvencem. Felöltöztem és elkezdtem a köröket.

Nagyon sokat tudtam menni az edzésen, mert nagyon gyorsan fel lehet érni a rajthoz. A pálya a tavalyihoz képest nem változott szóval már fejben volt. Az edzés alatt a befutó végén volt egy kis „esésem”, de szerencsémre nem lett semmi bajom és mindenem megmaradt J. Nagyon sok néző volt kint, ami nagyon tetszett. Szerintem az egész versenyben ez a legjobb. Mindenki biztat és mikor kifordulsz a befutó előtti kanyarból, akkora hangzavar van, hogy elképesztő. Kiráz tőle a hideg és ez nagyon durva! Az időmérő futamon 3. lettem 01:08.26-os idővel. Nem volt egy rossz kör és a döntő futamomban is ezt a helyezést sikerült megszereznem 01:08.59-es idővel. Köszönöm a csapatnak, hogy mindenben segített az eredményem elérésében. Kevesen voltunk kint, de mégsem kellett semmiben segédkeznem és 100 %-ban a versenyemre koncentrálhattam. A hangulat elképesztő volt és én a szervezésben sem találtam hibát. Az időpontok nem csúsztak és még az időjárás is nekünk kedvezett. Geri, ET, Andris, Marci és persze Cingiék 🙂 Srácok! Köszi a biztatást!

Az edzésen és a futamokon is voltak balesetek. Talán Jakó András borult a legdurvábbat. Neki és a többieknek is mielőbbi felépülést kívánok!

Güzü

Hermann Márk: (BMX)

gellert-dh-2010 23Köszönöm a rendezőknek, hogy egyedüliként indulhattam a Budapest DH-n BMX-el, köszi, hogy a legfiatalabb versenyzőként elengedték a nevezési díjat,és köszi az ajándékokat. A verseny nagyon jó volt, csak az a sok bukás nem kellett volna. Mindenkinek jobbulást kívánok, de különösen Jakónak! Sziasztok!

 

Buzás Tamás beszámolója:

Szombat reggel 8:00 után érkeztünk fel kisebb eltévedés után. Mire a helyszínre értünk, már
gyűltek a versenyzők. Szerencsére az időjárás kedvező volt, eső nem fenyegetett.
A nagy előkészületek után elkezdődött az edzés. Kicsit izgultam, ugyanis most indultam először aGellért-hegy DH-n.

Edzésen a 3. kör után már egész jól rögzült a pálya, ami nem volt piskóta! Az edzések között sajnos hallottam csúnya balesetekről, ami kicsit megrázó volt, de nem vette el a kedvem. Próbáltam inkább a versenyre koncentrálni, nehogy hibázzak és felkeljen adni a versenyt. Az időmérő után kicsit jobb lett a kedvem, ugyanis rosszabb időre számítottam, mint amit futottam (01:34.17, 20. hely). Így gondoltam, talán tudnék javítani az eredményen, de nem akartam első alkalommal összetörni magam, inkább a verseny befejezése lebegett előttem célként. A futam előtt mindenki elvégezte az utolsó simításokat a bringáján és izgalommal vártuk a rajtot. A döntő hihetetlen szoros volt, mármint az időket nézve, az elit kategória nem hazudtolta meg magát! A döntőn leérve még nézőként is lehetett csodálni ezeket a srácokat, hogy mikre képesek! CSAK ÍGY TOVÁBB!!! Én 1:34.33-as idővel 19. helyezést értem el, amivel nagyon meg vagyok elégedve így elsőre egy teljesen ismeretlen pályán.
A pálya nagyon tetszett a szervezés rendben volt, nagyon jól éreztem magam!

A sérülteknek mielőbbi jobbulást kívánok! A szép eredményt elérteknek gratulálok! Köszönöm a támogatóknak, a rendezőknek! Köszi, hogy itt lehettem!

HAJRÁ MBKSE!

Búza

Pálfay Gábor beszámolja:

Hello!

Péntek este már alig tudtam aludni, szombaton izgatottan keltem olyan 6 körül: „Ez lesz nekem a második BP DH-m”. Gyorsan megreggeliztem, bedobtam a kocsiba a bicót, meg ami kell és elindultunk. Útközben még összeszedtük a haveromat, meg a bicóját és elindultunk Budapest felé. A rakparton a már a szokásos dugó fogadott, emiatt kicsit késtünk, de 8 után kb. 20 perccel sikerült megérkeznünk. Beálltunk a versenyzőknek fenntartott parkolóba, utána lementem a nevezősátorhoz köszöni az ismerősöknek, szervezőknek és persze elintézni a nevezést. Nevezés után még kicsit babráltam a bicón, de utána elindultam a felszállító kocsikhoz. Szerencsére nem kellett sokat várnom. Felpakoltuk a bicókat és elindultunk fölfelé. Az időmérőig rengeteg kört tudtam menni, hála a gyors és ütemes felszállításnak. Nem voltak szívbajosak a sofőrök :). A pálya ugyanolyan volt, mint tavaly, szóval már emlékezetből ment. Elérkezett az időmérő. Hallottam pár durva dolgot nap közben, némelyik versenyző így-úgy törte össze magát. Sajnáltam őket, de ez nem vette el a lelkesedésem. Már vagy 30 perce ültem fönt a Citadellánál a nagy hőségben és vártam, hogy mikor szólítanak a rajthoz az időmérő körömre. Megdöbbenve néztem, hogy mennyi hobby hardys induló volt. Tavaly én is ebben a kategóriában indultam. Akkor kb. 10-en voltunk. Visszatérve az időmérőre: egy elég erős biztonsági kört sikerült jönnöm 01:16.04-es idővel, ami a harmadik helyre volt elég. Az erőmet a végére tartogattam. Arra gondoltam, ha ilyen jól jöttem az időmérőn, mi lesz a döntőben. Kicsit izgultam, idegesen vártam a döntő futamot. Nagyon jó kört jöttem egészen a célegyenesig. A célegyenes ráfordító előtti ugrót leugrottam síkra és valamiért elszállt a váltóm. Nem tudtam tekerni a bicót, ezért végig gurultam a célegyenesbe. Így a negyedik helyen végeztem 01:19.56-tal. Először nagyon mérges voltam magamra és a bicóra is, teljesen ki voltam ezen akadva, mert verseny közben technika gondok még sosem fordultak elő velem, de miután láttam, hogy Jakeszal mi történt, elgondolkodtam, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy nekem csak a váltóm szállt el és nem én a célegyenesben. Jakeszon volt protektor és ez mentette meg a gerincét. Rajtam nem is volt védő. Ott volt a kocsiban, szerencse, hogy nem volt rá szükségem. Ezután mindig fel fogom venni és ajánlom mindenkinek a védők használatát, ugyanis megmentheti az ember életét.

Visszatérve a versenyre. Nekem nagyon bejött, ha jövőre lesz én biztosan ott leszek. Köszönöm a csapatnak, hogy mindent megcsináltak, nekem nem kellett segíteni a verseny lebonyolításában és 100%-osan koncentrálhattam a versenyre. Gratulálok a dobogósoknak és minden versenyzőnek, aki ott volt és részt vett. Köszönöm a rengeteg nézőtől a biztatást, mert jó érzés, amikor azt hallja az ember, hogy teli torokból ordibálják, hogy B*SSZ*D NEKI :)!  Találkozunk jövő héten Tihanyban.

Üdv:Gabeee

gellert-dh-2010 15IMG 6271

Balogh Dani:

Szombat reggel korán keltem, hiszen még bicajt kellett szerelni és pályát szalagozni. Amikor kiértünk kihúztuk a szalagot, felállítottuk a sátrakat, és elkezdtünk edzeni. Először biztonsági köröket jöttem, aztán kezdtem érezni a pályát. 5-6. körben már sikerült a célegyenesben lévő duplázásokat is rendre beugrani. Így időmérőben 1.11.55 öt jöttem. Éreztem, hogy még tudok javítani, de tudtam, hogy nagyon észnél kell lennem, hiszen a tavalyi évben többször is túlvállaltam magam. Nem mellesleg elég veszélyes a pálya, és ha borulok, nagyot borulok. Döntőben két másodpercet rontottam, ebben benne volt egy kicsúszás és pár apróbb hiba (spd-t nem akasztottam vissza kanyar után, stb.). Így 5. helyre értem be junior kategóriában, de összességében boldog voltam. A bicajom kibírta a lépcsős pályát, az edzés és a verseny is esés nélkül sikerült, és az 5. hely sem olyan rossz szerintem.

Balogh D.

Begov Lőrinc:

Szombaton 9 óra körül értem fel Pestre tesómmal, faterommal és két barátommal. Érkezés után gyorsan neveztem és már indultam is a felszállító autóhoz. Útközben a rádióban azt hallottam, hogy elég esős lesz a szombat, de szerencsére nagyon szép volt egész végig az idő. Az első körben tesómmal egy bemelegítő kört jöttünk. Nagyon jó volt a pálya, tavalyról a fejemben volt nagyjából. Ez után még két kört mentünk az időmérő előtt. Az időmérőn 01:25:63-mat jöttem. Nem sokkal miután leértem már mentem is vissza a rajthoz. A döntőben sikerült javítani az időmön, 01:23:90- et jöttem és ezzel a nyolcadik helyre kerültem. Örültem neki, mivel elég sok ügyes bringás volt és most indulok először hobby fullyban is. Az új vázam nagyon jó, nagyon tetszik. A verseny végén rögtön indultunk, mert sietni kellett haza így az eredményhirdetést már csak videón láttam. Szerintem nagyon jó verseny volt. A sérülteknek jobbulást kívánok, a dobogósaknak pedig gratulálok!

Lőrinc