widget

Nagyon kíváncsi voltam már egy 29-es összetlós bringára. Régebben próbáltam már a merev farú Merida Big Nine-t, ami akkor nagyon tetszett.

Most a Merida Concept Store & E-bike tesztcenter  jóvoltából lehetőségem nyílt egy tesztre a Merida One-Twenty 9.XT  29″ fullyval!

Ránézésre egy jól kezelhető, játszósbringának látszik, ráülve pedig egyből kényelmesen éreztem magam az L-es méretű vázon. Semmin nem kellett állítanom, kézre estek a váltók és fékek kezelőszervei, nem  volt sem hosszú sem rövid, sem magas, sem alacsony. Pont a méretem. Talán csak az üléscső állító karja volt kicsit nehezen elérhető, de még a megszokható kategória.

A nagy 29″ -os kerekek mellé  elől 130, hátul 120mm rugóútat kapunk. A rugózás kényelméért Rock Shox Revelation RC Air 130, és Rock Shox Deluxe RL gondoskodik a vázban.

A Merida Expert CC 740mm széles kormánya passzol a bringához, nekem elég széles volt. Kényelmes a mászásnál, de a lejtőzésnél sem tűnt keskenynek. A shimano 2×11 XT

váltói precíz pontos váltásokat produkáltak.

A bringával jó mászni és a lejtőkön is biztonságosan kezelhető. Nagyon könnyen gyorsul, jól gurul, és félelmetes tempót lehet vele menni! Állíthatós üléscsőből egy hosszabb utast  jobban szerettem volna, de összességében nagyon jól éreztem magam a 29-es one twenty nyergében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apró hiba, hogy a hátsó levegős tag lockout karja mozgás közben eléri a kulacstartóba helyezett kulacsot. Alap állapotban nem ér hozzá, de menet közben a tag mozgása folyamatosan lökdösi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt az apróságot leszámítva egy hibátlan gépet próbálhattam ki, amivel hatalmas élmény a tekerés! Nagyon kíváncsi lennék egy nagyobb rugóutas, mondjuk 140-et vagy akár 160-at mozgó 29-es nagykerekűre is! Részletes leírás a Bikefun oldalán megtalálahtó itt>>> Köszönöm a lehetőséget a Merida Concept Store & E-bike  tesztcenternek!  A bringa megvásárolható a a legközelebbi Merida dealernél.