widget

Majdnem egy éves várakozás után végre 2012 tavaszán elkészült az All-mountain bringám. Néhány év Downhill-ezés után a fő szempont az volt, hogy egy elfogadható súlyú és könnyen kezelhető kerékpárt hozzak össze, amivel nem csak lefelé élvezetes a tekerés.Giant Reign 2008

Sajnos mióta megépült nem sok időt tudtam a bringázásra szánni, de már az első pár alkalom is meggyőzött arról, hogy sikerrel jártam.

001

Amikor felültem a bringára és elkezdtem tekerni olyan könnyen ment, hogy még engem is meglepett. Az első utam Mátrafüredre vezetett, mivel eddigi bringáimmal ez a táv is kimerítő volt. A Giant bringával könnyedén ment a tekerés – hála a lock-olható levegős tagnak és a villának, aminek az útja állítható 120-150 mm között.

006

A visszautam egy könnyű erdei ösvény volt, ahol egy hosszú lejtő és annál több kő tette érdekesebbé az utat. Az első benyomásom jó volt a Fox tagról is, mivel könnyedén vette az akadályokat és Matyi beállításainak köszönhetően az egész bringa mozgása összhangban volt.

005

Hosszabb, tartós tapasztalataim még nincsenek a bringáról, de egyáltalán nem csalódtam benne, amikor egy napot Semmering lejtőin töltöttem a társaságában. Az azért érezhető volt, hogy nem a DH és FR pályákra találták ki a Giant Reign kerékpárt, de minden téren jól teljesített. A könnyű súlya és rövidsége miatt az erdei kanyarokban nagyon egyszerűen navigálható volt, de meglepett az is, hogy egy kisebb ugrón is hosszabbakat szálltam, mint a régi Stinkymmel. Az Elixir 5-ös fékek elégnek bizonyultak ehhez a súlyhoz és az Ice Technology-nak köszönhetően egyáltalán nem melegedtek túl a 180-as tárcsák.

007

Az Epicon villa nagyon keményedett a semmeringi pályákon, de gurulás közben ez nem volt annyira zavaró, mint elsőre gondoltam. Összességében elégedett voltam a bringával.

A tapasztalataim alapján a Reign ezzel a szettel tökéletes a legtöbb általános felhasználásra és akkor sem jön zavarba, ha lejtőzni támad kedvem…

Gabesz

 

Váz: Giant Reign 2008 S White002
Villa: Suntour Epicon 150 mm White
Rugóstag: Fox DHX Air
Hajtómű: Shimano XT
Pedál: BTS Gold
Hátsó váltó: Shimano Saint
Váltókar: Shimano Saint
Fogaskoszorú: Shimano XT
Lánc kerék Shimano XT 26/36
Lánc: KMC Gold
Fék: Avid Elixir 5 White
Stucni: FSA
Kormány: Nox Crook 720 Gold
Markolat: BTS
Nyereg: Ritchey Pro Biomax White
Nyeregcső: Superstar Layback Gold
Felni: DT Swiss M480
Agy Elől: Shimano XT
Agy Hátul: Shimano XT
Gumi: CST Heathen 2.25

Szöveg és képek: Begov Gábor