MBKSE

II. KeletiBlokk Dual Slalom


038
Mátrafüred, 2012 Május 20

Hosszú készülődés, egyeztetés, engedélyeztetés után nagy segítséggel vághattunk bele a 2012-es verseny megszervezésébe. A fővédnökségét elvállalva Gyöngyös város Alpolgármestere, Bozsik István valamint az Erdészeti Szakiskola igazgatója Ördögh István állt mellénk. 

 

001

A képre klikkelve Begov Gábor galériája nyílik

Az Iskola támogatásával teljesen lehozhattuk nyomvonalakat az aszfaltpályára. Emellett faanyagot is kaptunk, amit ezúton is szeretnénk megköszönni!

070

Hetekkel a verseny előtt elkezdtük rendbe hozni a nyomvonalakat, miközben már egy állandó pálya építésének helyszíneit egyeztettük. Ezt a pályát a verseny után el kell bontanunk, de ígéretet kaptunk egy állandó használatú pálya kialakítására.

 Pályaterv3

Az Önkormányzat a terület engedélyeztetésével, a pályák kialakításához szükséges földdel, az Erdészeti Iskola pedig a terület kitisztításával támogatja törekvéseinket. Reményeink szerint ősszel már egy véglegesre kiépített szlalom pályán rendezhetjük meg a versenyt, kiegészítve dirt és pumtrack számokkal is.

 DSC0128

A pályák mellett az önkormányzattól megkaptuk a már évek óta üresen álló régi Mátrafüredi Óvoda épületét is egy év próbaidőre, melyben egy olyan kerékpáros létesítményt szeretnénk üzemeltetni, amely nemcsak egyesületünk székhelye, klubhelységünk, de az ide látogató kerékpárosokat is segíti kerékpár szervizzel és mosóval, zuhanyozási lehetőséggel, csomag és bringamegőrzővel. Ezzel a hiánypótló tevékenységgel szeretnénk a Mátrát még vonzóbbá tenni, az idegenforgalom fellendítését segíteni, de erről majd bővebben egy másik cikkben olvashattok majd.

121

A vasárnapi verseny ragyogó napsütésben zajlott, jó hangulatban, komolyabb sérülések nélkül. A zenéről Sanyiman gondoskodott, míg a szövegelést Matyi vállalta, nem kevés mosolyt csalva az arcokra! J

145

Délelőtt folyamatosan lehetett gyakorolni egészen egy óráig, majd fél kettőkor kezdődött az időmérő futam. Az időmérők után érkezett meg a rendezvény két díszvendége, a verseny fővédnöke, Bozsik István alpolgármester úr és Ördög István igazgató úr, akik egy rövid beszéddel indították el az időközben összepárosított versenyzők futamait.

Bozsik István Ördög István Nagy Zoltán

Három kategóriában, Junior, Felnőtt és Profi, összesen 36 versenyző mérte össze tudását az idén már lényegesen hosszabb, sprintelős részeket is tartalmazó pályán.

150

Látványos csatákat és nagyon szép ugrásokat láthattunk a versenyzőktől, akik közül mindenképpen említést érdemel az a kilenc éves Cseh Martin, aki olyan magabiztossággal száguldozott a pályán és ugrált az ugratókon, mintha kerékpárral született volna! Ezúton is gratulálunk, csak így tovább Martin!  

135 173  

A hobbi kategóriát végül Begov Lőrinc nyerte Becsei Sándor, Kovács Balázs és Szalai Bertold előtt.

168 164

Juniorban Pintér Ábel diadalmaskodott Solymosi Marci, Tót Erik és Kövér Gergő előtt.

171 162

Profiknál ismét Várkonyi Viktor bizonyult a legjobbnak Mucsi Balázs, Veres Gergely és Kovács Krisztián előtt, akit ezen a versenyen a technika ördöge is hátráltatott.

Hobby:

1. helyezett: Begov Lőrinc
2. helyezett: Becsei Sándor
3. helyezett: Kovács Balázs
4. helyezett: Szalai Bertold

Junior: 
1. helyezett: Pintér Ábel
2. helyezett: Solymosi Márton
3. helyezett: Tóth Erik
4. helyezett: Kövér Gergő

Profi:
1. helyezett: Várkonyi Viktor
2. helyezett: Mucsi Balázs
3. helyezett: Veres Gergely
4. helyezett: Kovács Krisztián

A döntő futam után nem sokkal kezdődött is az eredményhirdetés. Az ajándékokért köszönet a támogatóknak! 

A versenyen győzteseinek felajánlott külföldi utazásokat köszönjük a Dominix Garage-nak! 

A síkapukat köszönjük Budai Balázsnak: Snowline

A pályát még a verseny után sikerült teljesen lebontatnunk és minden szemetet összeszedve kitakarítanunk magunk után! Találkozunk Ősszel ugyanitt!

Köszönjük a lehetőséget, a támogatást és a segítséget!

Fővédnök: Bozsik István alpolgármester

 

Köszönet a támogatóknak: 

KB pedal-logo kicsi boardrx zerozerojpg DAKINE-LOGO-Kicsi superpole logo koolstop bringarazs1 maxx logo-kicsi Dominx 

Köszönet a parnereinknek:

 

Erdészeti Szakiskola, Ördögh István igazgató, Gréczi László igazgató-helyettes

Gyöngyösi önkormányzat, Bozsik István

Városgondozás, Kerek Tibor

Visiodesign - MEXSE, Tóth Balázs

Snowline, Budai Balázs

Polgárőrség Mátrafüred,Keszthelyi László, Ollé Dóra

Benei Krónika, Rostás Gabriella

 

Fotók: Begov Gábor és Laczházi Zoltán

 

Video: Jurecska Mátyás, Nagy Dávid

Külön köszönet a helyi segítőknek, Rostás Gabi, Ollé Dóra, Csortos Júlia, Eperjes Vivien, Dér Balázs, Solymosi Marci és Szülei, Tóth "Gázos" Attila, Takács Balázs Intertransport.

AddThis Social Bookmark Button

Copyright by MBKSE 2012. All rights reserved. Created by VisioDESIGN

Top Desktop version