MBKSE

Versenyzői beszámolók X. Kékes DH MK

ErikNéhány Betyár versenyzőnk beszámolója. Hogyan látták belülről az idei első Downhill Magyar Kupafutamot. 

Tóth Erik Elit 8. 

Igyekeztem a lehető legtöbb versenyzőt megkérdezni hogy mit szólnak a pályához, mivel sok időt töltöttünk a nyomvonal kialakításán. Örömmel hallottam a nagyrészüktől, hogy tetszik nekik és ügyesen kihoztunk az adottságokból amit lehetett. Ez nekem nagyon jól esett, mert tudom még mennyi mindent lehet javítani rajta, hogy még jobb legyen.
A szervezés is nagyon tetszett jó volt a hangulat a rajtban és a célban egyaránt. Hála istennek, csak kívülről tapasztaltam, hogy az orvosi segítségünk mennyire profin és gyorsan oldotta meg a problémákat. Jó volt úgy csapatni, hogy tudom ha netán valami nem adja ki akkor egy profi csapat segít rajtam. A felszállítás kitűnő volt annyira gyorsan pörgött minden kör hogy én észre se vettem, hogy milyen sokan voltunk.
Erik2
Szombaton igyekeztem eltalálni a megfelelő mennyiségű kört. Így csak 7 kört gurultam, vigyázva, hogy el ne fárdjak, de be tudjam gyakorolni az íveimet. Bárki megkérdezte hanyadik leszek, mindenkinek azt mondtam, hogy ha bekerülök a top 15-be akkor, nagyon boldog leszek, mert elég keveset bringáztam a verseny előtt. Az időmérőnek úgy vágtam neki, hogy gyenge kört megyek, mert mihamarabb szerettem volna a döntőben indulni. Ebből az lett, hogy miután beértem az erdőbe valami "meghibásodott" bennem és izomból kentem neki, csak az érdekelt, hogy élvezzem ezt a kört is. Így egy nem rossz időt hoztam össze, 6. legjobb idő volt. A célom ezután se változott. (top 15)

Foto:Trencsényi Tibor

A döntő köröm nagyon jól sikerült 4mp-t szerettem volna javítani. Ez nem jött össze, de így is több mint 2 másodperccel lett jobb az időm. Ez engem már boldoggá tett, nem is érdekelt az, hogy hol fogok végezni. Egy dolgon járt az agyam csak, mégpedig, hogy mennyire jól esett a sziklakert és az útátugró környékén a rengeteg néző, akik nem csöndben álltak. Nem szoktam ilyenekre figyelni, de most először hallottam ilyen szurkolást! Igazi stadion hangulat alakult ki. A hideg is kirázott, annyira jó volt. Nekem ennyi elég is lett volna, hogy boldogan jöjjek haza, de erre még rátett egy lapáttal az is, hogy nem csak a kitűzött cél, a top15 sikerült, hanem a 8.helyet is sikerült elcsípni. Óriási élmény a top 10-ben lenni Magyarország a tíz legjobb downhill versenyző között. Ezt a helyezést azonban nehéz lesz megőrizni, hiszen sorozatról van szó, a többi versenyen is hasonló jó eredményeket kell elérni. Köszönök mindent a csapatomnak a szurkolóknak, a családomnak és mindenkinek aki egy kicsit is hozzátett ahoz, hogy elérhessem ezt az eredményt!  

Erik

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tóth Dávid Elit 26. (Merev 2.)

Ez volt az első Magyar Kupa ahol részt vettem, mivel évekig nem volt ilyen volumenű verseny itthon. Szombaton délután 1 kor láttam meg először a friss pályát, amit csapatom a Mátrai Betyárok épített, nem kevés szabadidőt, és energiát ölve a pályába, és szervezésbe. Tisztelet érte!!!

David1
Az elején nagyon nem ment a lejtőzés, mivel mindent meg kellett szokni. Most először ereszkedtem tavaly augusztus óta, ráadásul idén nem össztelósal, hanem merev géppel. Ez látszott is a hétvégi teljesítményemen.
A második körtől viszont már mosolyogva mentem, nagyon bejött a pálya igazán felüdülés volt a váltás, és az új akadályok. Egyre jobban belejöttem. A nap végére kellemesen elfáradva, kisebb kezdődő izomlázzal.
Másnapra szerencsére elkerültek a rettegett izomgörcsök, és reggeltől ismét indulhattam a hegyre tekerni, ami 3 edzőkört jelentett a mért körök előtt. Ebből egy felet tolnom kellett defekt miatt.

David2
Az Időmérőn lepattogott mindkét a lábam pedálról, és egy kis megtorpanásra kényszerültem. Kényelmesre vettem, mert tartalékoltam az energiával, hiszen eddigre már igen csak elfáradtam, a sziklás részeken.
A defektek is elkerültek az időmérőm és döntőben. Hiba nélkül épségben le tudtam jönni a merev gépemmel. Eredményem a Férfi elitben a 26 helyre volt elég. Merev katagóriában pedig második lettem volna.

Nagyon vártam a verseny-hétvégét, de nem tudtam, hogy a vártaknál sokkal jobb lesz!
Összességében jól éreztem magam, de tudom, hogy többre vagyok képes. Remélem következőleg már egy jól működő össztelós nyergében indulhatok.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Baji Mátyás Open 38.

A pálya nagyon jó volt, bár a régebbi részeken eleinte még jobban élveztem a biciklizést, az jobban be volt gyakorolva. Az új szakaszokat be kellett tanulni, de néhány kör után már azon is élvezetes volt gurulni. A szombati edző napon nem akartam sokat menni hogy legyen erő vasárnapra is, ne fáradjak ki. A második körben belevegősödött a fék, de ezt Tóth Dávid csapattársam lelégtelenítette. Még egyszer köszönöm neki!

Foto: Trencsényi Tibor

Összesen Kb. 6-7 kört mehettem és kétszer sikerült elestem. Először a sziklakert nem adta ki , másodszor pedig a rákövetkező körben túl gyorsan mentem rá az ugróra és rosszul érkeztem. Vasárnap reggelre bedagadt a lábam és a csuklóm, amivel nem nagyon tudtam szorítani. Úgy álltam a versenyhez, hogy nem fog érdekelni milyen helyezést érek el. Éreztem, hogy valahol a mezőny végén leszek, csak élvezni akartam a biciklizést, ami sikerült is.
(Szombati edzőkörön, amit tényleg nem nyomtam meg, fél perccel jobbat mentem, amíg nem volt esés). Készülök nagyon az augusztusi versenyre, ahol már sokkal jobbat kell, hogy menjek! Nem szabad hibáznom, és ha sikerül akkor az látszódni fog az időeredményemen is. Összességében jó tapasztalatszerzés volt, jó volt látni az élmezőnyt. Várom már az augusztust! 

Betyar

 

AddThis Social Bookmark Button

Copyright by MBKSE 2012. All rights reserved. Created by VisioDESIGN

Top Desktop version