MBKSE

Kerékpárút jelfestés a Mátrában

Történelmi pillanatOktóberben jött a hír, hogy az Egererdő Zrt. megvalósítja a Mátrán is áthaladó országos kerékpáros kéktúra útvonalat. 

A jelfestések után várhatóan a pihenőhelyek, leágazások is kalakításra kerülnek. 

4

A jelfestéshez felkérték a helyi kerékpáros egyesületeket és civil szervezeteket, természetbarát túrázókat. A munkálatokban a Mátra SE, a Mátra Bike, a Gyöngyösi Triatlon, Atlétikai és Szabadidősport Klub (GYÖTRI) és mi az MBKSE veszünk részt. 

 5

Egyesületünk fennálása óta erre a történelmi jelentőségű pillanatra várt. Az alapszabályzatunkban is olvasható céljaink között szerepel a részvétel a Mátrai kerékpárút hálózat kialakításában. Évekkel ezelőtt már próblálkoztunk engedélyeztetni kerékpározásra alkalmas utat Kékestető és Mátrafüred között. Akkor azonban zsákutcába került a kezdeményezésünk a bürokratikus korlátok és a hivatalok egymásra mutogatása miatt. 

 IMG 0862

Most azonban elkezdődött valami és megvalósulni látszanak a régi elképzeléseink. A térképen kékkel jelölt, mintegy 10 kilóméteres szakaszt vállaltuk és készítettük el. A segítséget ezúton is köszönjük Jaros Péternek és a Mátra Bike-nak. Tavasszal ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. A négyes határtól a Markazi kapuig vállaltuk a munkát. 

terkep

A zölddel jelölt útvonalat pedig javasoljuk kialakításra. Az egyik Kékestetőt és Mátraházát kötné össze és javarészt már meglévő villanyoszlop-sor alatt haladna külön lefelé és felfelé vezető sávval. Így a megújuló Sportszállót hegyikerépárút kötné össze Kékestetővel, ami nagyszerű edzési lehetőségeget biztosítana a sportszálló vendégeinek. A másik javaslatunk pedig Kékestetőt Mátrafüreddel kötné össze a túrista utaktól teljesen függetlenül.  

3

Tavasszal ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. A négyes határtól a Markazi kapuig vállaltuk a munkát. A jelfestés menete hosszadalmas, mivel bizonyos idő szükséges a rétegek száradása között, amit elég erősen befolyásol az időjárás. 

IMG 0865

Ha valaki kedvet kaptott és szeretne tenni a Mátrta kerékpározhatóságáért, csatlakozhat hozzánk. Reméljük hamar elkészülünk az útvonalakkal és hamar kialakítják hozzá a szükséges pihenőhelyeket és épülnek még hozzá csatlakozó kerékpárutak is. 

AddThis Social Bookmark Button

Copyright by MBKSE 2012. All rights reserved. Created by VisioDESIGN

Top Desktop version