MBKSE

Király Ármin Mariborban az IXS Európa Kupán

Armin-Maribor2Az idei Európa Kupa első fordulóját Mariborban rendezték, ami egyben a Magyarok válogató versenye is volt. Két junior versenyzőnk közül Király Ármin tudott részt venni, az ő beszámolóját olvashatjátok itt.

A Maribori hétvége nagyon kemény, húzós, izgalmas, fárasztó és élvezets is volt egyben! Péntek kora reggel indultunk, szakadó esőben Budapestről amolyan Keleti Blokk stílusban egy Lada Samarával. Érkezésünk után nem sokkal indultam fel a pályára, ahol még aznap 4 edzőkört is tudtam menni.

Armin-David-Lada

Elég saras és ismeretlen volt a pálya, de szerencsére hamar belejöttem a technikásabb részekbe is. A 4 kört egy kis szerelés, városnézés majd fekvés követte.

Armin-Maribor1

Szombat reggel kissé fáradtan, de felmentünk a pályára, ugyanis két kötelező kört kellett teljesíteni. Mivel egész éjjel szakadt az eső, reggel egy saras és nedves, a péntekihez képest teljesen más pályával találkoztam. A két kötzelező kört egy kis lazítás követte, Lukiékkal bringáztunk a freeride vonalakon. Amint leértünk elindultam fel, a mért körre, amit sajnos nem az elképzeléseim szerint teljesítettem. Kétszer elestem, és több nyomról lecsúsztam, ezért az időm bőven öt perc fölé ugrott. Az időmérőt szintén pihenés, vacsora és egy kis szerelés követte. Nagy reményekkel mentem este le a pályáról, és egész magabiztosan keltem fel másnap reggel.

Armin-Maribor2

A pálya vasárnapra megint változott ugyanis száradt a szombatihoz képest. Felmentünk még egy edzőkörre majd utána bringamosás és pihenés következett. 13:25-kor volt a rajtom, kicsit bemelegítettünk, nyújottunk majd irány a pálya. Nem voltak kifejezetten nagy elvárásaim, ugyanis az Alpok összes országából érkeztek, rutinosabb, TOP versenyzők.

Bringamoso

Szerencsére egy esés mentes, kört sikerült teljesítenem, a technikásabb részeket hibátlanul vettem. Néhány apróbb hibám azért volt: a megfelelő ívekről lecsúsztam, féktávokat elmértem, de ezek nem voltak jelentősek. 4:49-es idővel a 242. helyet sikerült megszereznem. A legjobb magyar juniorként a maximális 200 pontot sikerült elhoznom, így egy időre biztosan tagja vagyok a Magyar Válogatottnak.

Armin-Maribor4

Határozottan örülök ennek az eredménynek, innentől cél a további versenyeken a pontszerzés, valamint szeptemberben, Norvégia, Világbajnokság. Nagyon köszönöm a támogatást és szervezést Nagy Zoltán-nak és Dávid Tóth-nak, a szüleimnek és a Wilker Kft.-nek! Persze hátra nem dőlhetek, mostantól jönnek a további edzések és felkészülés, ennél jobb visszajelzést nem is kaphattam volna a jelenlegi állapotomról!

Király ÁrminAddThis Social Bookmark Button

Copyright by MBKSE 2012. All rights reserved. Created by VisioDESIGN

Top Desktop version