MBKSE

Készül a Mátrafüredi Pumptrack

nyMegkezdtük a mátrafüredi kerékpár pályák építését. Terveink között több pálya kialakítása is szerepel, ezért módszeresen a legkisebbtől kezdve a nagyobb, komolyabb, haladó szintű pályák felé haladva építkezünk.

Elsőként a gyerek pálya készült el, amin az egészen kicsik tudnak majd gyakorolni és próbára tenni tudásukat barátságos hullámokon.

Közvetlenül melette kezdtük meg az iker-pumptrack építését, amin két kerékpáros versenyezhet egymás ellen egyforma pályákon. 

A kezdő és fiatal bringások a park kapujától az erdős részek felé haladva fejlődhetnek. Így fizikaliag is sorrendbe rendeződnek az edző és verseny pályák.

Petikb2

A előre jól megtervezett kialakítással célunk, hogy mindenki megtalálja a korának, tudásának megfelelő pályát és folyamatos fejlődésre legyen képes. A pumptrack pálya komoly fizikai erőnlétet is ad egy sportoló számára, ezért más szakágban versenyzőknek is hasznos téli/szezon előtti felkészülésben.

munka1

Biztonságos körülmények között sajátítható el a kanyarodási technika. Fejlődhet az egyensúly és ritmus-érzék valamint a fizikai erőnlét is. 

 Erikpix2

Az első építéssel töltött hétvégén sokan gyűltünk össze. Erre az alkalomra egy nagyüzemű földmunkagépet is béreltünk, hogy a megfelelő helyre eligazítsa számunkra a megmunkálandó földet. Ekkor szembesültünk azzal, a ténnyel, hogy a föld amit kaptunk tele van építési törmelékkel. Ez nagyban megnehezíti a dolgunkat és lelassítja az építést.

 roata

 A föld önmagában jó minőségű, jól akakítható, tömöríthető, de építenünk kellett egy rostát, amivel megtisztítjuk a kövektől. 

berti

 A törmelék elszállításáról is gondoskodnunk kell. 

pump

 A környékbeli lakók is örülnek, hogy az amúgy elhanyagolt gazos területen hasznos dolog valósul meg. Nagy örömmel fogadták a fiatalok hasznos szabadidő eltöltésére és egészséges életmódra nevelő bringa-park megvalósítását. Sokan emlegetik közülük az osztrák példákat, ahol ez már közparkokban, játszótereken és iskola udvarokon is hódít. 

Erikpix1

A pályát az út túloldalán folytatjuk majd. Tisztogatás után egy Dual pálya és egy Dirt sor épül majd fel a Pumpák mellett.

Petikb

A nap végén már megvoltak az első szárnypróbálgatások is. Balog Peti KP a gyerek-pályán. 

csoport

Az időjárás miatt sem mindíg tudunk a tervezett ütemben haladni, de igyekszünk minél előbb megépíteni a régóta vágyott kis bikeparkunkat. 

Mivel az önkormányzattól ezidáig a földön kívül semilyen támogatást nem kaptunk, szeretnénk megkérni mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten támogassa a mátrafüredi kerékpár park megvalósulását! Ha valaki szeretne segíteni az építésben, vagy tudná támogatni a park építését, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.  

A fotókat köszönjük Greskó Zsuzsannának és Szecskő Katalinnak.  

AddThis Social Bookmark Button

Copyright by MBKSE 2012. All rights reserved. Created by VisioDESIGN

Top Desktop version