MBKSE

Célegyenesben a Mátrafüredi Bringapark

GabeszFotoElőször 2011-ben rendeztünk dual szlalom versenyt Mátrafüreden, akkor még az Erdészeti szakiskola területén. Azóta többször is ígértünk állandó használatra kialakított pályákat a 98-as Országos Bajnokság területén. Most végre célegyenesbe érekeztünk, ugyanis megérkeztek az első földkupacok a területre! 

A végleges tervet 2012-ben kezdtük engedélyeztetni és 2013-ban kaptuk meg a helyet Gyöngyöstől, ami egy önkormányzati belterület. Nem az iskola és nem is az erdészet területe és ami a legfontosabb, nem Natrua 2000 terület.

Terkep-palya

terv

 

 

 

 

 

 

 

Az önkormányzat illetve a sportbizottság mellett Mátrafüred részönkormányzatával is engedélyeztetni kellett a pályák kialakítását. Szerencsére mindenhol egyhangúlag támogatták a kérelmünket.

Bozsik

 Bozsik István alpolgármester úr többször is vállalta a verseny fővédnökségét. 

Neki köszönhetjük, hogy végül egy építkezésről sikerült földet kapnunk és a területhatárok pontos geodéziai kimérése is megtörtént.

A megvalósítás felé vezető rögös úton azonban akadtak "jóakaróinik" is. Volt amikor köveket és vasbeton darabokat hordtak a pálya nyomvonalaiba.....

Pp20131003

nemrégiben pedig cölöpökkel zárták el a pályához vezető utat. 

Fured-bikepark-torlasz

 

Az iskolától több ígéretet is kaptunk a terület rendezésére, segítséget a pályák kialakítására, bozótirtásra, az út karbantartására...stb. A sok ígéretből azonban semmi nem lett.
Minden munkát nekünk kell megszerveznünk és elvégeznünk kezdve a bozótirtástól a pályák kialakításán át a csapadékvíz elvezetésig és a parkosításig. Szerencsére nem veszítettük el lekesedésünket és nagyon sok segítséget kaptunk ismerőseinktől, partnereinktől.

Trak-20140322

Képek a tavalyi pályaépítésekről facebook albumainkban itt és itt található.

A terület adottságaihoz igazodva megoldjuk a vízelvezetést. Fontosnak tartjuk a pályát látogató nézők kellemes időtöltését is. Terveink szerint erre parkosítással, kiülős padokkal, asztalokkal készülünk az építkezés utolsó fázisaiban.

 WP 20140321 c1

Nagyon sok feladat áll még előttünk a pályák végleges formájának kialakításáig. Az érdemi munka igazán most fog elkezdődni. A szükséges gépi és emberi erőforrás összeszervezéséhez és anyagi finanszírozásához  is megfelelő támogatást kell találnunk. 

WP 20140321 c2

Várható nyitó rendezvényről és versenyről nyár vége felé fogunk tudni nyilatkozni. Azonban semmiféleképpen sem szeretnénk egy félkész vagy csak egy kapukkal kijelölt pályán versenyt rendezni. A pályák teljes elkészültét követően azonban egy nagyszabású eseményt igérhetünk az érdeklődőknek.

Prezi1

A pályák kialakításával nemcsak versenycsapatunknak szeretnénk edzéslehetőséget bitosítani, hiszen az nyitva áll a nagyközönség előtt is! Reményeink szerint mindenki megtalálja majd a korosztályához és tudásszintjéhez szükségeset a fejlődéséhez.

dual1Ezzel a bringa parkkal szeretnénk népszerűsíteni Mátrafüredet, illetve hozzájárulni a Mátra turisztikai vonzerejének növeléséhez, valamint nem titkolt szándékunk, hogy az iskolás korú gyerekeknek is lehetőséget adjunk, hogy megismerjék a különböző kerékpár sportokat. Fontosnak tartjuk, hogy a pályák a szabadidő hasznos eltöltésének egyik színtere legyen. 

poti3

"Az ígéret szép szó!" Szeretnénk betartani, amit ígértünk és egy jól megépített állandó szlalom pályán több versenyt is rendezni évente, kiegészítve pumptrack és dirt versenyszámokkal is.
Reméljük, ebben az évben sikerül kialakítani a pályákat és ősszel már egy nyitó versenyt is tarthatunk!

Videó a 2011-es versenyről:


AddThis Social Bookmark Button

Copyright by MBKSE 2012. All rights reserved. Created by VisioDESIGN

Top Desktop version