MBKSE

DHOB 2013 - Versenyzői beszámolók

336-davidTóth Dávid és Tóth Erik beszámolója az első Downhill Országos Bajnokságukról.

Tóth Dávid: Az idei Országos Bajnokságot már régóta vártam, mivel ez volt az első alkalom, hogy indultam rajta.

David

 Az edzés az újonnan épült eplényi dh pályán, Pénteki nap kezdődött délután 4 körül számomra. Izgultam az első körben kíváncsi voltam vajon letudok-e jönni rajta. Elsőre remekül sikerült is, ami után megnyugodtam, és kezdtem élvezni a pályát. Második körben nagy ugróval is megbirkóztam, de sajnos a pálya alján egy sziklát figyelmen kívül hagytam és bal lábujjam eltörtem.

Szombati nap jól ment az edzés, de délutánra kicsit elfáradtam és az újam is lüktetett. A 4crossra is neveztem így indultam, de visszafogottabban. A döntőben elrúgtam egy dobbantás alkalmával fájós lábam még egyszer, így kiestem.

A várva várt vasárnap még nagyobb izgalommal telt. A pálya gödrösebb és porosabb lett, így folyton új kihívás volt rajta menni. Sajnos ki kellett hagynom az ugratók nagy részét, és visszább vettem a pénteki tempómon a sérülés miatt. Ennek ellenére elégedett vagyok. Az időm 2.24pm lett a döntőben így 48.helyen zártam Open kategóriában egy Merida Slope nyergében.  Nekem bejött a dh pálya. Nagyon élvezetes volt a nagy por ellenére nem volt gondom vele.

A 2013-as O.B. nagy kihívás volt.  Nagyon örültem, hogy indulhattam rajta, mert inspiráló volt, hogy láthattam milyen szintem vagyok és hová kell még fejlődnöm. 

 

 

Tóth Erik junior versenyzőnk beszámolója:

Életem első országos bajnokságára indultunk pénteken 10 óra körül, mire leértünk Eplénybe a verseny helyszínére már csak annyi időnk maradt, hogy a gyalogos pályabejáráson részt vegyünk és, hogy sátrat verjünk.

A bejárás alatt azt tapasztaltam, hogy a pályán elképesztő nagy a por és hogy a frissen épített elemek gyorsan koptak.

Ezt látva a pályát inkább technikásnak találtam, mint tempósnak. Ezek miatt egy kicsit elkeseredtem és elbizonytalanodtam. Az esti beszélgetések során a már bringázók tapasztalataik, élményeik alapján meg jött újra a kedvem a bringázáshoz.

Szombaton be is neveztem junior kategóriába és nekivágtam a pályának. Bár az első körömben elestem, de ez csak még jobban fokozta az adrenalin szintet a szervezetemben és körről körre egyre jobban éreztem magam a pályán.

Erik

Eljött a vasárnap már érezni lehetett a feszültséget a levegőben és mindenki próbálta a legjobbat kihozni magából.

Az időmérő futamon a 6. helyet sikerült megszereznem. Eljött a döntő futam Muszula Balázs barátom szerint „Az utolsó előtti kör.”- mert sosincs utolsó J.

Leírhatatlanul izgultam a felvonón és a várakozással töltött idő alatt. Mikor végre elindulhattam lefelé pár méter után elmúlt az izgalom és csak a pályára koncentráltam. Sajnos a pálya felénél sikerült elesnem így csak egy helyet tudtam javítani. Így életem első országos bajnokságát az 5. helyen zártam 1.57.99 es idővel

Meg szeretném köszönni: a szüleimnek, barátaimnak, a csapatnak és különösen Nagy Zoltánnak a sok segítséget és biztatást.

AddThis Social Bookmark Button

Copyright by MBKSE 2012. All rights reserved. Created by VisioDESIGN

Top Desktop version