MBKSE

Betyárok az Óvodában?

DSC01273Alakulásunk évében kérvényeztünk az önkormányzattól egy olyan helységet, ahol tárolhatjuk a versenyszervezéshez szükséges elemeket, szerszámokat, szalagokat és csapatunk klubhelysége, bringaszervize is lehet egyben. Kaptunk is helyet egy Mátrafüredi kollégium pincéjében, amit két évig használhattunk. Sajnos tavaly nyáron el kellett költöznünk a pincéből, mert a kollégiumnak szüksége lett rá saját használatára. Ekkor úgymond az utcára kerültünk, de szerencsére voltak olyan magánemberek akikhez berakhattuk a kellékeinket addig amíg nem sikerül új helységre szert tennünk. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Gyöngyvirág Szállónak és Kovács Béla bácsinak a segítséget!

Ekkor kezdtünk új klubhelységet keresni és kérelmezni az önkormányzattól. Először két gyöngyösi ingatlanban kaphattunk volna helyet, de mi szerettünk volna minél közelebb lenni a „hegyhez”. Költséghatékonyabban tudunk működni, ha az ingázás nem generál plusz kiadásokat.

DSC01272

Tudomásunkra jutott, hogy évek óta üresen áll Mátrafüred egyik régi Óvodája a régi Strand mellett. Megnéztük az épületet és azonnal beadtunk egy kérvényt a hasznosítására, vállalva az állagmegőrzést.

DSC01301DSC01380

Közel egy évnek kellett eltelnie, mire végül a testület döntést hozott és egyhangúlag megszavazta nekünk az épület használatát állagmegőrzésért cserébe, egyenlőre, egy év próbaidőre.

DSCF0949DSCF0950

A volt óvoda épületében egy olyan létesítmény kialakításán fáradozunk, amely nemcsak egyesületünk székhelye, klubhelységünk, hanem az ide látogató kerékpárosokat is kiszolgálja kerékpáros gyors-szervizzel és mosóval, csomag és bringamegőrzővel, zuhanyozási lehetőséggel.

 DSCF0580DSCF1167

Ezzel a hiánypótló tevékenységgel szeretnénk a Mátrát még vonzóbbá tenni, az idegenforgalom fellendítését segíteni. 

DSC01275DSC01285

A kulcsokat és az épületet végül június elsejével vehettük át és kezdhettük meg a takarítást. Mivel az ingatlan 6 évet állt üresen, bőven akad tennivalónk. Első lépésben az udvart kezdtük rendbe tenni. Bozótirtás, fűnyírás, kapálás, ásás, gereblyézés várt ránk.

2012-05-25 16.36.512012-05-25 17.21.35

Az épületen először kívül kezdtünk dolgozni. A csatornákat kitakarítani az évek alatt felpúpozódott tűlevéltől, majd a járdákat megtisztítani a gaztól.

 2012-05-25 18.49.41

Belül található egy iroda, egy konyha, szerviz, wc és majd később zuhanyzók, valamit egy nagy klubhelység, ahol számítógépeket és internet elérést szeretnénk biztosítani, illetve egy kis konditermet is kialakítunk majd a versenyzőink edzés-lehetőségeinek bővítésére.

2012-05-28 12.05.352012-05-25 19.10.25

Az épületben először a villanyt majd a víz-hálózatot kellett megjavítani. A téli hidegben szétfagyott csapot még a városgondozás kicserélte, de a kerti fagycsapot már nekünk kellett megjavítanunk.

DSC01317DSC01357

Most már van víz, villany, már csak a meleg vizet kell megoldanunk és a zuhanyzókat kialakítanunk. Egy tisztasági festés is ráfér a helységekre, illetve egy külső vakolás és a nyílászárócserék is eléggé szükségesek. Az első részére szeretnénk egy előtetőt, hátra az udvarra pedig egy teraszt kialakítani.

DSC01272DSCF0606

A már meglévő bográcsozó helyet szeretnénk még véglegesíteni és kialakítani egy állandó grillező helyet is, lehetőséget adva ezzel a sütésre-főzésre is az ide látogatók és csapattagjaink számára.

 sutogetes-fozes

A régi homokozó homokjából egy pumptrack pályát kezdtünk el építeni, de annak befejezéséhez földre lenne szükségünk.

pumptrack 

El szeretnénk érni, hogy a kerékpársport is kapjon működési támogatást a várostól, ahogyan a foci-kézilabda és hasonló csapatsportok is kapnak. A támogatással jobban tudnánk működni, színvonalasabb versenyeket tudnánk szervezni, és gépesítve jobb pályákat tudnánk építeni! Fontos, hogy lenne pályázati önrészre pénzünk, mert sajnos eddig azért nem tudtunk felújításra pályázni, mivel sem az egyesületünk, sem az önkormányzat nem tudta előteremteni a szükséges önrészt.

DSC01643

Reméljük, hogy a Roller-pálya után a Mátrában is épülhet majd az Eplényihez és a környező országokéhoz hasonló Bikepark, a későbbiekben felvonóval!

Kapu4Kapu1

Szeretnénk megköszönni az eddigi segítségeket és felajánlásokat, amiket eddig kaptunk az épület felújításához. (Bútorok, függönyök, festékek) Mivel elég nagy az ingatlan amit fel kell újítanunk és be kell rendeznünk, ezért örömmel fogadunk minden további segítséget és felajánlást. A belső átalakítási munkák miatt idén már sajnos nem tudjuk megnyitni a kapukat, de reményeink szerint tavasszal már egy teljesen felújított és átalakított bringás központtal szolgálhatjuk ki a Mátrába látogató kerékpárosokat. 

Kapu-regi1Kapu-regi2

Köszönjük az Önkormányzatnak a bizalmat és a lehetőséget! Külön köszöntet Faragó László polgármester úrnak, Bozsik István Alpolgármester úrnak, Hiesz György úrnak a Sportbizottság elnökének, valamint dr. Birizdó Évának, Rostás Gabriellának és Ördögh Istvánnak.

2012-07-29 08-45-15 663

AddThis Social Bookmark Button

Copyright by MBKSE 2012. All rights reserved. Created by VisioDESIGN

Top Desktop version