widget

5Már hatodik alkalommal rendezte meg a Kékesi DH versenyt a Mátra Extrém Sport Egyesület augusztus 18-19-én. Mi a Kékkereszt DH elmaradása miatt örömmel segítettünk a pályaépítésben és a szervezésben is.

 

Első lépésben a pályaépítéseken vettünk részt, ahol a kanyarokat építettük újjá, majd az elhasználódott ugratókat erősítettük meg. A pálya felső részén pedig közösen megépítettünk egy új ugratót is, valamint igyekeztünk végig mindkét oldalon jól láthatóan kiszalagozni.

4

A pálya-renoválások után az időjárás is kedvezett nekünk, mert az eső egyszer kétszer megáztatta az újjáépített kanyarokat, amik ezáltal jól összeáltak. A verseny hétvégéjére viszont a hetek óta tartó szárazságnak köszönhetően, teljesen felporosodtak. A verseny első napján az edzéseken már teljesen leamortizálódtak a fent említett elemek, de ennek ellenére is remek hangulatban gyakoroltak a versenyzők a vasárnapi futamokra.

CSM

Hetvennél több bringás válalta a megmérettetést és vágott neki a Kékes DH kínálta kihívásoknak. A hangulatról a zenei aláfestésről Sanyiman gondoskodott, aki szombat este is zenélt a célterületen sátrazóknak!

3

Nagy meglepetésre három lány is benevezett a versenyre aminek kimondottan örültünk. Emellett a 14 év alatti gyerek kategóriát is különdíjaztuk és idén először igény lett volna 40 év fölötti kategóriára is.

 

Dobogo-noi2

Első helyen Brogyánszki Eszter végzett Nagy Zsanett és Csikány Bianka előtt. Szép volt lányok, csak így tovább!

Dobogo-noi

Hobbi kategóriában külön értékeltük a merev géppel és a fulltelóssal induló versenyzőket. Merev kategóriában tizen értek célba, míg full telóssal 21-en teljesítették a futamot.

Hobbi Merev kategóriában Tóth Erik bizonyult a leggyorsabbnak Matisa Zoltán és Csicsej Attila előtt.

Dobogo-hobbi-merev

 

Hobbi Fully kategóriában Suhajda László győzedelmeskedett Schuch Attila és Német Balázs előtt.

Dobogo-hobbi-fully

Seniorban tizenketten álltak rajthoz, ahol Tóth Dominik a dominix garage különdíját felajánló támogató győzött, Czakó Norbert és a retro GT loboval induló Nagy Sándor előtt.

Dobogo-senior

Junior kategóriában az abszolut időt és pályacsúcsot is felállító Káposzta Dávid győzedelmeskedett Kollár Péter és Pintér Ábel előtt.

Dobogo-junior

Felnőtt férfi kategóriában pedig Erős Dávid volt a leggyorsabb megelőzve Hóbor Zoltánt és Solymosi Bencét.

Dobogo-elit

Végül de nem utolsó sorban meg kell említenünk azt a különdíjat, amit a 3 legfiatalabb versenyzőnek osztottunk ki.

Dobogo-gyerek1

Harmadik helyen Kiss Zoltán végzett.

Dobogo-gyerek3

Második helyen Cseh Martin.

Dobogo-gyerek2

A gyerek kategória győztese pedig Muszula Balázs lett. A sárcok nagy magabiztossággal küzdötték le a kihívásokat! Le a kalappal srácok! Így tovább!

Teljes Eredménylista Itt!

Köszönet a Dominx Garage felajánlásának, melyben minden kategória első helyezettje egy külföldi bikepark látogatást kapott ajándékba.

x2dominixgarage

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a segítőinknek, akik nélkül nem sikerültetett volna így összehozni a VI. Kékes DH versenyt! Köszönjük: Tóth Zsófi, Szecskő Kata, Szecskő Rita, Szögedi József, Tamás Győző, Cseh Sándor, Takács János, Holló Melinda, Klenóczky Györgyi, Oláh Erzsébet, Szaka Hajnalka, Kozéki Henrietta, Boda Attila, Vass Julcsi, Ella néni, és Bisti. Pályaépítéseken: Molnár Bence, Nagy László (Spoon), Solymosi Márton, Kovács Balázs, Tóth Erik, Ágasvári Martin, Csépe Kristóf, Szalai Bertold, Schuch Attila. A rendőrségi kordonokért külön köszönet a Városgondozás Zrt-nek illetve Kerek Istvánnak.

Az időmérést Góczy Antalnak köszönjük, a hangosbemondást pedig Jurecska Mátyásnak!

kb1

Köszönet a versenyzőknek, külön a lány versenyzőknek és a gyerekeknek, hogy eljöttek és a jelenlétükkel növelték a verseny színvonalát.

X3

Lehetőségeinkhez mérten igyekeztünk egy jó hangulatú pörgős versenyt összehozni. Környezetünk védelmében a szemetet szelektíven gyűjtöttük és próbáltunk áramot és wc használatot is kérni a sípályát üzemeltetőktől, de sajnálatos módon hat év után sem kaphatuk meg, pedig szerintünk az egész nyárra szükség lenne, nemcsak a kerékpárosoknak, hanem a túristáknak is nyitva tartani az amúgy rendelkezésre álló vizesblokkokat.

maxx2

Ezen a hozzáálláson mindenképpen szeretnénk változtatni, mert egy évben több hónapot lehet kerékpározni mint sielni és ha a sielőknek lehet nyitva wc, akkor a kerékpárosok és a gyalogos túristák számára is kellene! Eddig egyetlen környező országban sem tapasztaltunk hasonlót! Mindenhol meg tudták nyitni a wc-ket és áramot is biztosítottak a szervezőknek, sőt még a kerékpárok mosására is külön vizesblokkot alakítottak ki. Nekünk sajnos nagyon sokba került az áramfejlesztőt tankolni, amit egyébként sem szívesen használunk az erdőben.

maxx1

Reméljük, hogy jövőre sikerül megoldani az áramellátást és a wc használatot és még színvonalasabb versenyt tudunk szervezni országunk legmagasabb hegyén! Reméljük azt is, hogy városunk működési támogatással is segít minket céljaink elérésében, hogy sokkal színvonalasabb versenyekkel tudjuk népszerűsíteni a Mátrát, növelni a térségünk turisztikai értékét!

Terveink szerint jövőre tavasszal és augusztus 20-án találkozunk az ország legmagasabb pontján! A sérülteknek gyors felépülést kívánunk és várunk szeretettel mindenkit jövőre is!

Köszönet a fotósoknak a szép képekért:

Polinszky Tibor Gyula Képei    Begov Gábor Képei     Begov Szilárd Képei

Köszönjük a videot a Steve Studiónak:

 

Az ajándékokat köszönjük a támogatóknak:

Auner-kicsiboardrxDAKINE-LOGO-KicsiDominxKBkoolstopmaxx logo-kicsizerozerojpg

KekesDH-VI