widget

Senior 2. hey a PéterDH-n

Luki8Gál Lukács a 2014-es szezon első senior dobogós helyezését szerezte meg az új Keleti Blokk csapatmezünkben. Versenybeszámolóját itt olvashatjátok.
2014.május 3-4-én került megrendezésre a II. Péter DH Sajószentpéteren. Ezen a hosszú hétvégén pont Tiszaújvárosban családoztunk, és gondoltam ha már az országnak azon részén leszek akkor meg kellene nézni.
Így is lett, reggel 7-kor ébredés, szakadó eső, 7 fok, viharos szél… Jól indult, de elautóztam, hogy lesz ami lesz.
Luki6
A szombati edzést kihagytam, inkább apósommal iszogatva töltöttem, úgyhogy kis hátrányból indultam a vasárnapi versenyen. Sajnos a sár miatt mindenki a pályán tologatta fel a bringát, nem pedig körben a másik nyomon. Felszállítás nem volt, így kicsit nehézkes volt a menet. Sikeresen gurultam 3 teli-kört amiből 2-őt mértek, és 1 tologatós gyakorlós kört. Az volt a módi, hogy a 2 mért körből a jobb számított, illetve, ha ugratót, letörést kihagytál, akkor 3mp büntetés. Amint látjátok nem UCI szabály szerint ment a futam.
Luki2
Az idő elég rossz volt, esett rendesen, fel is szereltem a wetscream-et előre, de mint utólag kiderült teljesen feleslegesen, mert elállt az eső és a szél felszárította  pályát. A nyom egyébként nagyon tetszett, kicsit rézsűs, szűk kanyargós, ugrós, döntött kanyaros, kicsit több mint 1 perces csapás, az elején egy kb 6-700m-es lapos tekeréssel.
Luki1

Szóval visszatérve a versenyhez a két mért köröm közt 1 mp különbség volt, viszont a jobban volt egy 3 mp bünti is mert lecsúsztam ívről és kimaradt egy letörés.

Végül 2 helyen végeztem Senior kategóriában, 5 mp-et kaptam Ligeti Janitól, aki egyébként enduró bringával ment.

Összességében egy kellemes kis „kupafutam” volt, nem bántam meg hogy részt vettem rajta.
Írta: Gál Lukács – Luki
Foto: Demjén Gábor
Luki7
Az első dobogós helyezés az új Keleti Blokk mezben!