widget

Már több mint öt éve hasznosíthatja egyesületünk a volt óvoda épületét Mátrafüreden. Az eltelt idő alatt sok bringás megfordult itt, profik és amatőrök egyaránt. Számos túra és edzés kiinduló- és érkezőpontja volt. Sok-sok lerobbant bringásnak nyújtott segítséget a szervíz és sok saras bringának jött jól a  bringamosó is.

Ezalatt az idő alatt a problémák is jöttek folyamatosan. Volt csőtörés, villamos zárlat okozta tűz, kerítésre kidőlt fa, hogy csak néhányat említsünk.

 

Igyekszünk mindig rendben tartani a ránk bízott ingatlant. Terveink is vannak a felújításra, funkcióváltásra, de eddig még nem sikerült olyan pályázati forrást találni rá, amiből meg tudnánk valósítani.

A Gyöngyöst Mátrafüreddel összekötő kerékpárút felújítását ebből a pályázatból valósítja meg az önkormányzat. Sajnos a kerékpárút végén elhelyezkedő bringás bázisunk felújítása már nem fért bele.

 

Azoknak akik nem ismerik a történetét itt olvashatják vissza az első részt:

Betyárok az Óvodában?

Itt pedig a második olvasható:

Bringás tanyánk jövője

 

Az eltelt évek alatt sok-sok biztatást és segítséget kaptunk ahhoz, hogy elérjük álmainkat és teljesen felújíthassuk a ránk bízott épületet. Kontra Péter építész segítségével elkészítettük az épület teljes funkcióváltási javaslatát, amivel pályázni szeretnénk és amit eljuttattunk az önkormányzathoz illetve a polgármesterhez is.

Elképzelések:

-Parkoló a nyeles telek bevezető részén elektromos autó töltési lehetőséggel.

-Csomag- és kerékpármegőrző elektromos kerékpár töltési lehetőséggel. (Galyatetői Turistacentrum mintájára. Kőfalba épített csomagmegőrző és bringamosó)

-Az épület földszintjén: kerékpárszervíz, közösségi és oktató tér, teakonyha, mozgássérült wc, mosdók, pelenkázó és mosókonyha kerülne kialakításra.

A tetőtér beépítésével pedig kialakítható négy darab négyágyas szoba, valamint egy női és egy férfi mosdó, wc, zuhanyzó is.

Az udvar hátsó részében pedig grillterasz és bográcsozó-nyársaló helyek épülnének, nyugágyakkal, napozóágyakkal.

 

Tovább gondolva az ötleteinket, mertünk merészet álmodni és a nemrég visszavásárolt strand területét is gyorsan kialakítottuk a bringás bázishoz is kapcsolódó sportkomplexummá.

-A volt strand bejáratánál szintén parkoló és elektromos autó töltő állomások.

-Lakóautóknak kialakított kemping, vízzel, árammal csatornával.

-Fedett sportuszoda.

-Fedett pumptrack pálya.

-Szabadtéri aszfaltozott flatland és pumptrack.

-Ezdőzterem és szauna.

-Télen pedig korcsolyapálya!

Bízunk az ország lendületében és reméljük, hogy hozzánk is elér egyszer a változás szele és sikerül megvalósítani ezt az évek óta dédelgetett álmot, ami tökéletesen passzol Gyöngyös város sportkoncepciójában és hiánypótló is a  térségben!